avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Indemnizatie de neconcurenta
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Indemnizatie de neconcurenta

Modul de acordare al acestei indemnizatii, monografia contabila, obligatii fiscale... declarative si de plata.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:52, 22 August 2014
1. art.21 C.mun.
....
(3) Indemnizaţia de neconcurenţă lunară datorată salariatului nu este de natură salarială, se negociază şi este de cel puţin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă sau, în cazul în care durata contractului individual de muncă a fost mai mică de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.
(4) Indemnizaţia de neconcurenţă reprezintă o cheltuială efectuată de angajator, este deductibilă la calculul profitului impozabil şi se impozitează la persoana fizică beneficiară, potrivit legii.

Art. 22 C.mun.
(1) Clauza de neconcurenta isi poate produce efectele pentru o perioada de maximum 2 ani de la data incetarii contractului individual de munca.
...

2. Indemnizatie de neconcurenta. Declaratia 112
[ link extern ] /

3. Monografie clauza de neconcurenta
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ContSters369809 ContSters369809 a am un salon de infrumusetare.angajatele nu fac performanta,concurenta neloiala (dupa program cheama clientii salonului acasa)cum le schimb ? ... (vezi toată discuția)
Clauza ne-recrutare angajati ghe48 ghe48 Poate o companie X introduce in contractul de munca o clauza prin care un angajat, timp de 2 ani DUPA intreruperea contractului de munca, nu poate ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala nicu621117 nicu621117 daca lucrez la o firma cu activitate de silvicultura si exploatari forestiere pot sa infiintez un SRL cu activitate de exploatare forestiera /? (vezi toată discuția)