avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... recuperare amenda platita dupa admiterea plangerii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

recuperare amenda platita dupa admiterea plangerii impotriva PV

Am platit jumatet din minim in 48 de ore dar am si formulat plangere impotriva PV. Plangerea a fost admisa si in consecinta, s-a decis anularea procesului verbal si exonerarea de la plata amenzii. Astfel, suma incasata de Adm. Fin anterior este nejustificata si dci trebuie rambursata. Trebuie facuta o noua actiune pentro obligarea la plata prin hot jud sau direct la executor sau chiar, cel mai simplu, printr-o cerere simpla? Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 22:11, 28 Mai 2009
Se poate face o cerere simpla la finante, de care atasati incheierea judecatoreasca.
multumesc mult pentru raspuns!
Da, restituirea amenizii achitate trebuie restituita intrucat statul detine in prezent fara drept acea suma de bani.
Prin anularea procesului verbal statul este obligat la plata amenzii o cerere adresata organului competent fiind suficienta.

avocat Claudiu Lascoschi
Am urmarit subiectul cu interes deoarece sunt si eu intr-o situatie similara, dar putin diferita.
Eu am platit amenda la CEC si am incercat sa-mi iau banii de la Serviciul Public Finante Publice Locale - sector 6, sectorul in care locuiesc. Am facut cerere, am atasat Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila si chitanta CEC.
Ei mi-au spus ca nu figurez la ei, ca daca era asa ar fi fost foarte usor de restituit banii si sa incerc la CEC.
La CEC mi-au spus ca banii au fost virati intr-un cont al Politiei. Acum nu prea stiu ce sa fac. Sa incerc si la Politie?
Va multumesc anticipat pentru sfat.
cu siguranta nu veti rezolva nimic daca veti incerca si la politie, pretextul ”cu contul politiei” invocat de cei de la CEC este cat se poate de clar; nu prea îi lasa inima sa dea banii inapoi desi sunt constienti ca nu au ce face,dar ei incearca sa suceasca omul...

in opinia mea ar fi bine sa mergeti din nou la CEC si sa inregistrati la secretariat/registratura cererea de restituire a sumei pe care ati achitat-o cu titlu de ”amenda” ( cererea sa fie in 2 exemplare,din care unul ramane la CEC si unul ramane la dvs dar solicitati sa vi se dea nr de inregistrare)

CEC-ul este institutia care a incasat suma si tot CEC-ul este in masura sa o restituie,parafa acelei institutii se regaseste pe acea chitanta ci nu a alteia faptul ca banii s-au virat in alt cont îi priveste personal... in situatia in care cererea nu va fi aprobata si veti primi un raspuns scris in aceasta privinta , nu va ramane decat sa urmati calea instantei de contencios administrativ,la 1-2 termene se rezolva treaba si daca nici atunci nu vor sa restituie suma totul poate lua alta turnura si este de rau, ptr ei.

Actele necesare la CEC

Cererea de restituire a sumei (in 2 exemplare)
Copie legalizata dupa hotararea instantei prin care s-a anulat p-verbal, ramasa definitiva si irevocabila
Copie buletin identitate
Copie dupa chitanta primita la achitarea amenzii

Toate cele bune!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit 1/2 din amenda la legea circulatiei pot sa-mi recuperez banii daca castig procesul ?am facut o plangere in instanta prin care cer anularea procesului ... bobota viorel bobota viorel Am facut o plangere in instanta prin care cer anularea procesului verbal de contraventie ptr. nerespectarea O.U.G 195/2002 .Valoarea amenzii e 580 lei. Daca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire amenda data de politia rutiera si platita la finante publice cristina_banu cristina_banu Buna ziua In urma unui accident auto in care eu nu eram vinovata politia rutiera m-a sanctionat pe mine in loc pe individul care era vinovat.Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cristina_banu cristina_banu Buna ziua Acuma ceva timp in urma am avut un accident cu masina, in care un tip nu mi-a ... (vezi toată discuția)