avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume

Buna ziua,
In curand imi voi schimba numele de familie si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in acest demers.Mentionez ca in urma casatoriei mi-am pastrat numele de fata insa acum fiind insarcinata vreau sa trec pe numele sotului.
As vrea cateva sfaturi pentu a fii pregatita si informata in legatura cu acest subiect.
O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:45, 29 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Pasii sunt:

1. Cerere de aprobare a schimbarii numelui de familie mentinut la casatorie cu numele sotului, adresata primarului din localitatea unde aveti domiciliul

2. Publicarea cererii de schimbare de nume şi/sau prenume în Monitorul Oficial, Partea III
Se face pe baza:
- cererii de publicare (formular tip) a intenţiei de schimbare a numelui/ prenumelui catre Monitorul Oficial al Romaniei, partea a III-a, avizata de către funcţionarul de stare civila de la primaria de domiciliu
- copii dupa cartea de identitate si certificatul de nastere
- dovada platii taxei de publicare în Monitorul Oficial şi a contravalorii exemplarului de monitor (in total 22,6 lei + taxe postale);

Obţinerea unui exemplar in original din Monitorul Oficial in care a aparut anuntul respectiv se poate face prin Posta – daca ati expediat cererea cu cele mai sus amintite prin posta la Regia Autonoma Monitorul Oficial, ªos. Panduri nr. 1, bl. P33, parter, sector 5, Bucureşti.

3. Intocmirea dosarului propriu-zis de schimbare a numelui şi/sau prenumelui
Acte necesare
- Certificat de cazierul judiciar (valabil 6 luni)
- Timbru fiscal de 2 lei (platibil doar la Posta Romana)
- Taxa pentru eliberare este de 10 lei (se plateste la politie sau la trezorerie);
- Cartea de identitate in original
- Certificat de cazier fiscal – ( valabil 30 de zile de la data emiterii si numai in scopul in care a fost eliberat) - de la ANAF, pe bază de cerere, personal, cu plata unei taxe de 20 lei (taxă cazier fiscal),
- copie legalizata dupa certificatul de nastere
- un exemplar al Monitorului Oficial al României, partea a III-a, în care a fost publicat extrasul din cererea de schimbare a numelui (sa nu fie mai vechi de un an).

Dureaza minim 2 luni.
Aveti nevoie si de certif.de casatorie, copie legalizata si de acordul sotului dat in forma autentica, la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui ginacom ginacom Buna dimineata! Baiatul meu din prima casatorie are varsta de 19 ani si doreste sa-si schimbe numele (sa-l poarte pe cel al actualului meu sot,implicit si al ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume shusta shusta Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu schimbarea de nume.Este posibil sa renunt la un prenume?Am un nume si doua prenume si mi doresc sa renunt la un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui nancyadina nancyadina Buna ziua, dupa casatorie eu mi-am pastrat numele de fata ,iar sotul pe al lui si nu avem nume comun de familie. Acum eu as vrea sa iau numele de familie ... (vezi toată discuția)