avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am aruncat cu hamburgerul in procuroare...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am aruncat cu hamburgerul in procuroare...

Am un proces penal, in care sunt parte vatamata.
Procurorul de caz tergiverseaza aflarea adevarului de 2 ani, dupa ce pt. anumite persoane a facut dijungerea si a dispus deja NUP din lipsa de probe. Nu-mi raspunde la cerere pt. expertize, audieri martori, etc.

M-am dus la el in birou, m-am enervat ca mananca in fata mea si ca-mi raspundea in bataie de joc, ambigiu 'formulati cerere, si noi va vom raspunde (ea nu a raspuns de 2 ani la cele anterioare)...

asa ca ... la nervi i-am luat hamburgherul dupa masa si i l-am aruncat fix in fata. iar sticla de cola am desfacut-o am aruncat-o pe jos. si am iesit din biroul ei.

nu am injurat-o, nu am amenintat-o, am scuipat si am zis "coruptule!", dar nu are martori ...


Pot pati ceva?

A chemat paza, si am ajuns eu incatusat si palmuit de politisti. Unul mi-a tras un pumn fix in ochi. Am o dovada, am inregistrarea video ... m-am dus cu o camera ascuns la mine, sa pastrez reactia procuroarea.

Am fost azi la IML dar mi-au dat doar 2-3 zile IML, mai ales ca au auzit ca m-a batut politia.


1. Ce pot pati pt. ca i-am dat cu hamburgherul in fata? Va rog nu-mi raspunde de la 2 la 5 ani, ce pe speta, ce se face cu mine in acest caz? Ma va cerceta unul de la curtea de apel ?
2.Pot macar cere alt procuror de caz?

3. are rost sa-mi bat capul cu politistii care m-au palmuit? sau la 3 zile IML aia primesc amenda administrativa si scapa... eventual imi mai fac un dosar penal pt. chestii inchipuite?

4. sa ma mai astept sa primesc bataie?
interventie moderator: @picpic89, va rog sa folositi un limbaj decent.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: burdy_1 , utilizator 08:26, 28 August 2014
Of of...este infracţiunea de ultraj....puteţi fi trimis în judecată, este foarte important în administrarea probatoriului să aveţi un avocat desemnat pentru că puteţi beneficia de aşa numitele "circumstanţe atenuante" asta din ceea ce dvs. aţi descris.
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
TheThunder49, utilizator
Va raspund fiindca e amuzant si simpatizez cu nervii dumneavoastra :)

1 procuroarea va poate acuza de lovire, insa fiindca nu exista daune nu are cu ce. Cel mult va alegeti cu o amenda gen domnu' Zglobiu

2. la politisti le puteti face dosar penal si cu ajutorul dovezii, un certificat medico-legal ii puteti da in judecata dar nu cred ca aveti mari sanse fiindca ei sunt sistemul la care apelati daca ma intelegeti

3. invatati sa va tineti gura pentru data viitoare fiindca orice spuneti poate si va fi folosit impotriva dumneavoastra (drepturile Miranda sunt universale). Adica daca nu recunosteati ca ati aruncat cu hamburgherul in procuroare si si nu exista camera in biroul procuroarei, era cuvantul dumneavoastra impotriva cuvantului ei, apoi, daca la medico-legal nu spuneati cine v-a batut, sau daca trebuia sa raspundeti cand v-a intrebat, ca v-a batut un golan de exemplu, nu se cheama ca minteati fiindca politistii care v-au batut nu sunt politisti fiindca au incalcat legea, adica n-au dreptul sa va bata
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
eusaisapte, utilizator
Doamne, eusaisapte, credeţi ceea ce scrieţi?
In primul rând, nu este infractiunea de lovire si alte violente cum indicati dvs.
Acel procuror este investit intr-o functie publica si mai mult este in exercitarea functiunii.

Aici este vorba clar de ultraj si va garantez eu ca nimeni nu va cere proba video pentru veridicitatea celor spuse de procuror.

Daca totul ar fi roz cu sustineti dvs. am avea procurori, judecatori torturati la intuneric, nu? B-)
Domnule PicPic89 apelati la un avocat. Este delicata problema!
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
TheThunder49, utilizator
Dvs veti fi cercetat pentru ultraj judiciar.
Ultrajul judiciar absoarbe infractiunea de loviri sau alte violente.
ART. 279
Ultrajul judiciar
(1) Ameninţarea, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul, săvârşite împotriva unui judecător sau procuror aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.
(2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror ori împotriva bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al judecătorului sau al procurorului.
(4) Dispoziţiile alin. (1) - (3) se aplică în mod corespunzător şi faptelor comise împotriva unui avocat în legătură cu exercitarea profesiei.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Impotriva politistilor agresori depuneti plangere penala pentru purtare abuziva.
ART. 296
Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
Politistii pot motiva ca au incercat sa va incatuseze, conform modului de actiune in acele situatii, ati opus rezistenta si v-ati lovit. Sunt sanse mari sa se ia in considerare astfel...

Alte discuții în legătură

Ultraj sunyigabi sunyigabi imi poate spune cineva, daca un politist in civil este batut fara motiv intro discoteca, merge ultraj contra bunelor moravuri? (vezi toată discuția)
Ultraj daca injur judecatorul?? aidu aidu Art. 279 alin. (2) Cod Penal: Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa pot primi la judecatoria curtea de arges sunt acuzat ... laurentiuionnegrescu38 laurentiuionnegrescu38 Ce pedeapsa pot primi la judecatoria Curtea de Arges sunt acuzat de fapta de ultraj judiciar raportat la amenintare in forma continuata 4 acte materiale ? (vezi toată discuția)