avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este valabila vanzarea unui teren cu \\" chitanta de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este valabila vanzarea unui teren cu " chitanta de mana"?

======================================================
Buna, Daca vinzarea unui teren agricol sa facut numai cu o hirtie de mina [fara acte notariale] iar cel care a semnat ptr vinzarea terenului, a decedat, acea hirtie de mina ,mai este valabila?mentionez ca acea persoana a mostenit terenul agricol de la sotul ei decedat, cu care avea doi copii, nu trebuia sa fie consultati cei doi copii inaite de vinzare a terenului care este in mai multe parcele.? va multumesc! si imi cer scuze ptr. eventualele greseli!

:(
Cel mai recent răspuns: Dumitra1975 , utilizator 20:50, 11 Octombrie 2022
Buna ziua! Dacă cumpăr o suprafață de teren agricol cu chitanță de mîna, este valabil?
Este valabil doar pentru dvs. Nu si din punct de vedere legal.
De ce nu incheiati actul la notar?
Stimate domn,

Va sugerez sa incheiati un antecontract de vanzare-cumparare, in forma autentica, notariala.

Chitanta de mana reprezinta un simplu inscris sub semnatura privata.

Terenurile agricole pot fi dobandite daca sunt intrunite cerintele prevazute de legea 17 / 2014.(art. 3, 4 si 9 cu referire la avizele necesare perfectarii vanzarii, existenta cadastrului , a intabularii, respectarea dreptului de preemptiune).

Va sugerez sa lecturati atent prevederile art. 3, 4, si 9 din legea 17/ 2014.

Daca nu sunt intrunite toate cerintele imperative ale legii, nu veti putea dobandi dreptul de proprietate, nici prin contract de vanzare-cumparare,incheiat in forma autentica, nici prin hotarare judecatoreasca, hotarare care tine loc de contract de vanzare-cumparare.

Informati-va la PRIMARIE, daca veti putea obtine avizele aferente vanzarii.

Pentru a cunoaste aceste aspecte, realizati demersuri prin avocat.

In fata notarului public, puteti fi asistat de un avocat, pentru a verifica documentele care stau la baza incheierii contractului, precum si pentru a cunoaste , in detaliu, efectele antecontractului de vanzare-cumparare.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
B I U,,
Buna am si eu o intrebare daca mama locueste de 70 de ani pe un teren si este posibil acuma vecinul sa vina cu o chitata de mana si sai ia prin abuz 8 metri din curte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemptiune DIX DIX Buna. Am urmatoarea speta: o persoana achizitioneaza printr-un antecontract de vanzare cumparare (de mana , cu martori in anul 2001) un teren extravilan arabil ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren agricol marinpreda marinpreda Am un antecontract de vanzare-cumparare (sub semnatura privata), neautentificat la notar., incheiat in 2011. Pana in prezent cumparatorul nu a solicitat in ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare terenuri agricole extravilane, fara finalizare. blanarudorin blanarudorin In anul 2012 s-a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare - cumparare, avand ca obiect terenuri agricole extravilane, cu plata integrala a pretului convenit ... (vezi toată discuția)