avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

buna ziua. as dori sa stiu daca o mama care obtine venituri din activitati liber profesioniste (coafeza) are dreptul la concediu de ingrijirea copilului si de stimulentul de insertie pt ca vrea sa se intoarca la serviciu dupa ce copilul implineste trei luni. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:06, 26 August 2014
Stimulentul de insertie se acorda din momentul intoarcerii la munca pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
1. Aveti dreptul si la concediu crestere copil (CCC) si la stimulentul de insertie.

2. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.

3. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dar dupa ce implineste copilul 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie anamariagatea anamariagatea Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatorul aspect: am nascut in februarie 2012 si am beneficiat de concediu de maternitate pana in mai ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Oana1987Oana Oana1987Oana Buna ziua.Ma poate lamurii si pe mine cineva in legatura cu intoarcerea la munca?Am optat pentru concediu crestere copil 1 an pentru a beneficia de stimulentul ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)