avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Epuizare instante in Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Epuizare instante in Romania

Buna ziua!
Lucrez in invatamant si am initiat un proces la tribunal impotriva scolii pe care l-am castigat cu posibilitatea scolii de a face apel. Scoala a facut apel. Am inteles ca, daca acum scoala castiga, eu nu mai pot face nimic. E adevarat? S-au epuizat toate formele prin care eu pot cere sa se faca dreptate in tara? CEDO poate fi o alternativa pe motivul nerespectarii dreptului la un proces echitabil? (Toate evidentele si legile arata ca eu am dreptate, dar in Romania decizia curtii poate fi "influentata". O stim cu totii! )
ana_dark84 a scris:

@ andreigrigoriu

ati fi putut sa-mi raspundeti la intrebare si sa ma ajutati sa inteleg in ce conditii si cu ce dovezi ar trebui sa merg la CEDO daca voi pierde.

Stimată doamnă,

V-am răspuns la întrebare. Nu am ce sfaturi să vă dau în legătură cu accesul la Curtea Europeană, din simplul motiv că nu aveți nici un drept încălcat până în momentul de față.

Dovezile pe care ar trebui să le furnizați Curții sunt dovezile din care ar reieși încălcarea drepturilor decurgând din Convenție.

Prin urmare, fără supărare, nu avem nici o bază pentru discuții, la data postpării, cel puțin din punctul meu de vedere.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la cedo simultan cu contestatie in anulare aidu aidu Avand in vedere ca dureaza 2 ani la CEDO, pot sa depun contestatie in anulare intre timp,avand in vedere ca este mijloc extraordinar de atac, deci nu se pune ... (vezi toată discuția)
cedo - procedura pentru actiune adiadiadi adiadiadi Curtea de apel mi-a respins recursul pentru o actiune avand ca obiect comunicarea de informatii publice - Legea 544. Ce pasi trebuie urmati pentru a depune ... (vezi toată discuția)
Se poate trimite plangere la cedo ref la revizuire ? amales amales buna seara va rog sami imi ziceti daca pot trimite la cedo plangere ,referitore la revizuirea dar va rog sa tineti cont ca am trimis si plangere la dosarul de ... (vezi toată discuția)