avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata sultei la termen- consecinte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata sultei la termen- consecinte?

Daca nu se plateste sulta in termenul stabilit de catre instanta care sunt consecintele ? Se scoate imobilul la licitaie ? Pe ce se pune executarea silita ?
daca nu va platiti sulta creditorul merge la executor si acesta va scoate la licitatie imobil daca aveti sau va face oprire pe salariu . eu am fost in aceeasi situatie am ramas si fara casa si in acelasi timp pana la vanzarea imobilului am avut poprire si pe pensie .bafta multa
se scoate la licitatie intreg imobilul sau numai partea a care mi s-a atribuit ? nu am salariu , nu am pensie nu am nimic pe numele meu .este un imobil din care mi se va repartiza 2/3 .
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
ContSters326883, utilizator
se scoate doar ce este pe numele dumneavoastra ,aveti in actele casei doar 2/3 atat si restul care nu ajunge din salariu ,acum depinde si de cat de mare este suma pe care o datoratii prin sulta
nu am venituri : salariu , pensie , dividende , conturi , masina etc . nu am nimic . ce sa ia ? ma gindesc sa cer judecatorului sa compenseze sulta cu o cota de teren . sau sa arat faptul ca nu am posibilitatea de a plati sulta , sa le atribuie lor tot imobilul , iar ei sa ma despagubeasca pe mine . mergre ?!
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
ContSters326883, utilizator
Se vinde imobilul la licitatie publica.
Ori vindeti si achitati sulta ori va imprumutati si o platiti.

Exista insa si un termen de prescriptie daca nu a inceput procedurile in termen legal.

Se poate da un teren de instanta daca se poate.
Depinde ce scrie in expertiza.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar, despagubiri prietenulomului prietenulomului In cazul in care instanta atribuie intreaga cladire uneia dinte pari cu conditia ca cealalta parte sa fie despagubita iar partea care trb sa despagubeste nu ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar ilenuta1963 ilenuta1963 Am chemat in judecata pe ceilalti doi coproprietari . Eu impreuna cu unul dintre acestia avem acte de vinzare cumparare , al treilea act de mostenire . Eu ... (vezi toată discuția)
Atribuire imobil ilenuta1963 ilenuta1963 Daca sunt majoritara adica 2/3 din cladire , pot cere atribuirea acesteia in totalitate piritului care are numai 1/3 ? Aici vreau sa arat faptul ca acesta a ... (vezi toată discuția)