avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar, despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar, despagubiri

In cazul in care instanta atribuie intreaga cladire uneia dinte pari cu conditia ca cealalta parte sa fie despagubita iar partea care trb sa despagubeste nu are bani ce se poate face ?
se vinde la licitatie publica sau daca aveti dvs bani sa despagubiti partea adversa luati dvs imobilul. Recomandarea mea este sa vindeti de comun acord, pt ca prin licitatie pierdeti multi bani. Daca aveti avocat sfatuiti-va cu dansul, cunoaste cel mai bine speta.
Inteleg ca sunteti la fond,cel mai bine, daca nu aveti avocat cereti un termen mai lung pt a vinde prin comun acord, pt a incerca evitarea liticitarii publice
Daca n-are bani, sa nu ceara atribuirea imobilului, va fi executat silit si nu ramane cu nimic sau poate si dator. Dupa un proces, nu cred ca spera la bunavointa celuilalt sa il pasuiasca cu banii sau sa vanda impreuna.

eu am spus clar sau daca aveti dvs bani sa despagubiti partea adversa

Eu am cerut sa ies din indiviziune cu partea mea de 1/3 . Pirita a cerut sa i se atribuie intreaga cladire deoarece a facut imbunatatiri dar fara acordul meu . Nu am fost primit pe proprietate , am si aratat asta cu martori . In aceasta idee am intrebat . Bani nu au , sunt vai de mama lor . Ma gindesc cum se va rezolva in cazul in care va trebui sa ma despagubeasca si nu au bani .Vinzarea de comun acord este exclusa . Sunt niste nebuni .
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
prietenulomului, utilizator
Ar fi trebuit sa ziceti de la inceput ca sunteti partea care trebuie sa primeasca sulta.
Puteti executa silit imobilul sau cu aceasta ocazie puteti adjudeca imobilul la cel putin 75% din pretul de incepere al primei licitatii.


Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ContSters322842 ContSters322842 Suntem trei copropr. fiecare 1/3 ideal . Un copropr. a deschis actiune si ne-a chemat in instanta . Reclamantul si unul dintre copropr. au platit taxa de ... (vezi toată discuția)
Modalitate de executare silita ContSters382135 ContSters382135 Piritii au de platit catre mine 42.000 de lei drept de folosinta . Hotarire certficata . Intrebarea este : pot cere ca si despagubire numai imobilul acestora ... (vezi toată discuția)
Neplata sultei la termen- consecinte? ContSters326883 ContSters326883 Daca nu se plateste sulta in termenul stabilit de catre instanta care sunt consecintele ? Se scoate imobilul la licitaie ? Pe ce se pune executarea silita ? (vezi toată discuția)