avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Schimbarea destinatiei rezerve
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Schimbarea destinatiei rezerve

Buna ziua!
As dori sa primesc si eu raspuns la urmatoarele 4 intrebari:

1. Ce inregistrari contabile se fac la schimbarea destinatiei rezervelor constituite din aplicarea facilitatilor fiscale privind nevirarea impozitului pe profit stability conform cotei de impozit pe profit afferent exportului in lohn(anii: 2000,2001;2002;2003). Suma aferenta cotei de imp/profit (respective: 20% 19% 12.5%) nu a fost virata la buget si a fost repartizata la reserve din facilitate fiscale.
Se vireaza la buget intregul impozit calculate afferent cotei de impozit sau se calculeaza asupra lui o cota de impozit pe profit aferenta anilor cand s-a constituit?
daca facilitate fiscal a fost aferenta anilor: 2000,2001,2002,2003, se mai datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere, daca schimbarea destinatiei se face in 2014, sau sunt prescrise?

2.rezervele din facil. fiscale au mai fost constituite si din 10%din valoarea mijloacelor fixe achizitionate .La schimbarea destin. acestor reserve se vireaza la buget intreaga val. de 10% sau se calculeaza impoz/profit cu cota aferenta anilor cand am beneficiat de facilitate? se mai calc. dobanzi si penalitati?

3. la rezervele legale constituite in procent de 5%la prof.brut se aplica cota de impozit asupra rezervei din anii in care a fost constituita?se calc dob. si penalit.?

4. rezervele din reecvaluare se impoziteaza cu cota de imp/prof din anii cand a avut loc reevaluarea sau in anul schimbarii destinatiei cu 16%? Din ce an se aplica dobanzi si penalit?

Alte discuții în legătură

Pierdere contabila Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Revin cu acelasi subiect si cu mai multe precizari (am mai postat intrebarea dar nu am ajuns la nici o concluzie) An 2005, 2006, 2007, 2008, ... (vezi toată discuția)
Contul 1068 alte rezerve Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o sc cu cativa anii in urma a trecut in contul 1068 profitul nedistribuit. cum poate retrage acesti banii, fiind unic asociat? (vezi toată discuția)
Repartizare in dividende? rodia rodia Se poate repartiza in dividende suma din contul 1068-alte rezerve? Mentionez ca in contul 1068 s-a repartizat profitul net aferent anului 2006. Acum exista ... (vezi toată discuția)