avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua,

In octombrie se incheie perioada de 2 ani a concediului de crestere copil. Fiind insarcinata doctorul mi-a recomandat concediu medical datorita unor probleme dar este posibil ca angajatorul sa nu-mi accepte concediul? Angajatorul are dreptul sa-mi incheie contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:24, 26 August 2014
1. - Beneficiati de concediu crestere copil (CCC) pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani iar in ziua urmatoare trebuie sa reluati activitatea.
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si nu intra cel putin o luna in CCC atunci veti beneficia de CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni iar in ziua urmatoare trebuie sa reluati activitatea.

2. - Inainte de a relua activitatea faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului idividual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- In acelasi timp cu cererea faceti si o scrisoare in care il anuntati pe angajator ca sunteti gravida (anexati la scrisoare o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste starea de graviditate a dvs.).

3. Pe perioada de CCC si cat sunteti gravida nu va poate concedia decat daca firma se afla in reorganizare judiciara sau faliment (ambele atestate prin hotarare judecatoreasca).

4. - Cu data cu care incepeti activitatea puteti sa prezentati si certificat de concediu medical.
- Angajatorul este obligat sa va plateasca indemnizatia pentru concediu medical.
- Sa va dea numar de inregistrare si la cerere si la scrisoare.

5. Apoi cand veti intra in CCC2 veti proceda la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc 2 dupa ccc 1 nyarietelka nyarietelka Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In prezent ma aflu in CCC cu primul copil, insa ne dorim si al doilea copil, dar al doilea copil se ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului si daca da, ce pasi urmez? gabi_2_ela gabi_2_ela Buna ziua. Momentan ma aflu in CCC pana sambata [b]27.august.2011[/b] ( data cand bebe implineste 2 ani) .Acum sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil ... (vezi toată discuția)
Ccc2 Anaeli_dany Anaeli_dany Sunt in concediu de crestere copil pana face copilul 2 ani pe data de 30.04.16 eu ar trebuii sa ma intorc la munca cu o luna mai devreme dar su t gravida cu ... (vezi toată discuția)