Buna ziua
Firma la care am lucrat este in insolventa si avem salarii restante . Lichidatorul a zis ca nu poate sa ne repartizeze salariile deoarece intre timp administratorul a fost condamnat cu suspendare pt ca nu a platit retinerile la sursa si in acest proces firma este parte responsabila civilmente . Lichidatorul ne-a explicat ca acestea sunt cheltuieli curente (cred) care trebuie platite prima data si apoi salariile noastre daca mai ajung banii , bani care nu o sa ii ajunga .
Este corect din punct de vedere legal sa achite aceste datorii prima data si nu salariile restante?
Tot salariatii sa plateasca retinerile la sursa in locul administratorului?
Va multumesc
Firma a intrat in insolventa in 2013 iar control financiar a fost in 2012. procesul administratorului s-a terminat acum in 2014.
in acest interval s-au facut toate formalitatile.........salariatiin au fost inscrisi la masa credala dar acum cand sa primim banii a zis lichidatorul ca trebuie sa plateasca acea datorie
Este corect sa plateasca datoria si nu salariile daca salariatii au prioritate.
Dvs spuneti ca nu este corect . Asa am crezut si eu ca salariile au prioritate dar lichidatorul imi zice ca cei de la Finante nu a aprobat raportul de distributie pt ca firma este parte responsabila civilmente in proces . Va rog frumos sa cititi tot ce am scris eu in legatura cu acest caz si sa ma lamuriti si pe mine
Multumesc anticipat