avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii de la firma in lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii de la firma in lichidare

Buna ziua
Firma la care am lucrat este in insolventa si avem salarii restante . Lichidatorul a zis ca nu poate sa ne repartizeze salariile deoarece intre timp administratorul a fost condamnat cu suspendare pt ca nu a platit retinerile la sursa si in acest proces firma este parte responsabila civilmente . Lichidatorul ne-a explicat ca acestea sunt cheltuieli curente (cred) care trebuie platite prima data si apoi salariile noastre daca mai ajung banii , bani care nu o sa ii ajunga .
Este corect din punct de vedere legal sa achite aceste datorii prima data si nu salariile restante?
Tot salariatii sa plateasca retinerile la sursa in locul administratorului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 28 August 2014
Multumesc pentru raspuns.
Lamurire pt d-na Roxana

Firma a intrat in insolventa in 2013 iar control financiar a fost in 2012. procesul administratorului s-a terminat acum in 2014.
in acest interval s-au facut toate formalitatile.........salariatiin au fost inscrisi la masa credala dar acum cand sa primim banii a zis lichidatorul ca trebuie sa plateasca acea datorie
Este corect sa plateasca datoria si nu salariile daca salariatii au prioritate.
Nu este corect cum vrea sa procedeze lichidatorul. Aratati-i prevederile legale, in acest sens.
Dvs spuneti ca nu este corect . Asa am crezut si eu ca salariile au prioritate dar lichidatorul imi zice ca cei de la Finante nu a aprobat raportul de distributie pt ca firma este parte responsabila civilmente in proces . Va rog frumos sa cititi tot ce am scris eu in legatura cu acest caz si sa ma lamuriti si pe mine
Multumesc anticipat
Am citit ce ati scris, insa legea nu lasa loc de interpretari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii de la firma in faliment maryviomary maryviomary Am de primit salarii restante de la o firma aflata in faliment, lichidatorul a valorificat bunurile existente in patrimoniul societatii si mi-a spus azi ca se ... (vezi toată discuția)
Destinaţia banilor obţinuţi din valorificarea activelor în lichidare ( ordinea plăţilor)? Miha_91 Miha_91 Destinaţia banilor obţinuţi din valorificarea activelor în lichidare ( ordinea plăţilor); (vezi toată discuția)
Recuperarea salariilor Catalinpolitim Catalinpolitim Buna ziua,lucrez la un club de fotbal angajat cu contract normal de muncă. Clubului nu i s-a aprobat planul de reorganizare dar deja si pe anul acesta am5 ... (vezi toată discuția)