avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi de custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi de custodie

Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. In vacanta aceasta a adus minorul la parintii ei in romania si am adus fetita sa petreaca o perioada cu mine. Problema e ca nu-mi acorda decat doua saptamani. Fetita mai doreste sa stea cateva zile , dar mi s-a impus categoric sa duc copilul la bunicii din partea mamei cu toate ca aceasta vine dupa el in data de 10 Septembrie. Mai pot tine fetita cu mine pana la venirea mamei? Cum pot obtine o dreptul de a avea fetita in vacante cu mine si ce implica acestea? Sunt obligat sa merg eu dupa copil in strainatate. Cand aduce fetita in romania bunicii au dreptul sa petreca o perioada mai lunga cu ea decat mine?
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
manyyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 11:05, 28 August 2014
Cereti instantei stabilirea unui program de vizitare.
Ok. Dar acum ce fac? Mai pot tine fetita sau pot avea probleme. Fetita nu a fost cu mine un an si jumatate.
Bunicii nu au nici un drept legal. Dvs.,ca tata insa, aveti posibilitatea ca, in baza reglementarilor Noului Cod Civil sa solicitati custodia comuna a fetitei, implicandu-va in cresterea si educarea ei, stabilind si un program de vizitare.

Art. 396 NCC
Raporturile dintre părinţii divorţaţi şi copiii lor minori
(1) Instanţa de tutelă hotărăşte, odată cu pronunţarea divorţului, asupra raporturilor dintre părinţii divorţaţi şi copiii lor minori, ţinând seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de anchetă psihosocială, precum şi, dacă este cazul, de învoiala părinţilor, pe care îi ascultă.

Art. 397
Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi

După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Custodie unica anonimdel anonimdel buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Gh1 Gh1 Buna ziua, Pentru ca in acest moment la noi in legislatie a fost introdusa custodia comuna, ma puteti lamuri si pe mine ce anume inseamna? De asemenea as ... (vezi toată discuția)