avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consultatie juridica - Opinie notariala scrisa drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consultatie juridica - Opinie notariala scrisa drept succesoral

Buna ziua,

Pentru a demonstra calitatea procesuala am nevoie de emiterea unei opinii notariale scrise cu privire la o problema de drept succesoral și nu știu unde sa ma duc. Am încercat telefonic la câteva notariate dar disponibilitatea sa asculte problema și sa îmi dea un răspuns a fost minima. De aceea am rugămintea sa îmi faceți o recomandare către un notariat unde sa ma duc sa discut aceasta problema cu un notar dispus sa considere emiterea unui asemenea document.

Mulțumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 19:08, 4 Septembrie 2014
1.cred ca poate fi solicitat direct partajul
2.se poate daca autorullor nu a dat declaratie de renuntare expresa
3.da, daca nu sunt straini prin neaccptare
4:D jurisprudenta e altfel
5.nu

daca are cineva practica in sens invers cum ca cel care a acceptat mostenirea mortului dar nu a facut cerere pe legea 10 sau 18....va rog si practica cab,iccj si cedo

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8.din Regulament

Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor liniuta liniuta Am depus dupa decesul mamei (divortata) eu si fratele meu am scos de la notar certificate de acceptare a mostenirii in ideea ca vom cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Drept mostenitor liniuta liniuta Buna ziua , dupa decesul mamei eu si sora mea ne-am facut separat certificat de mostenitor si pe bunurile existente atunci ne-am impartit ; Ulterior dupa 2 ... (vezi toată discuția)