avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Obtinere de fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Obtinere de fonduri nerambursabile

Avem o asociație nonprofit cu care dorim să obținem fonduri nerambursabile din bugetul consiliului local pt. organizarea unei întâlniri a fiilor satului. Asociația s-a înființat nu demult și nu știm cum să procedăm. Dacă ne-ați putea ajuta cu un model de document din care ne-am putea inspira în întocmirea documentației cu care ne-am prezenta la concursul de atribuire de fonduri din bugetul local. Vă mulțumim anticipat pt. ajutor.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:19, 5 Septembrie 2014
Este vorba de legea 350 din 2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general.
Pe de o parte consiliul local trebuie sa aloce in bugetul anului respectiv fonduri cu aceasta destinatie si domeniile pe care ei doresc sa le sustina in acel an. Apoi trebuie sa anunte public perioada cand se pot depune cererile de finantare.
Ong-urile interesate trebuie sa scrie un proiect cu cateva obiective si activitati dar si cu un buget.
Aveti in vedere ca la astfel de finantari nerambursabile trebuie sa vina si ong-ul cu o contributie proprie de 10% in numerar care sa se regaseasca in contul bancar la data depunerii cererii de finantare.
De obicei astfel de concursuri de proiecte sunt organizate in lunile aprilie, mai astfel incat dupa aflarea rezultatului cu castigatorii, acestia sa aiba timp sa-si deruleze activitatile propuse cam pana prin noiembrie a aceluiasi an.

Fiind o comuna cu buget mai mic, presupun ca nu aloca ei in fiecare an fonduri pentru aplicarea acestei legi. De aceea cred ca e bine ca sa luati legatura in aceasta toamna cu primarul, sa-i spuneti ce doriti sa faceti si el, daca are de unde, sa gandeasca si sa puna in bugetul anului viitor aceste fonduri pentru ca legea nu ii obliga sa aloce acesti bani ci doar, daca vor sa faca asta, banii sa-i dea la ong-uri numai dupa procedura din lege.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
george-neagu, moderator
Vă mulțumesc pentru sfat.
Pana puteti obtine propriu-zis fonduri de la bugetul local asa cum v-a explicat dl.Neagu, puteti incerca sa organizati manifestarea in parteneriat / colaborare cu autoritatea locala, si sa faca ea cheltuielile in nume propriu, fara sa treaca prin asociatie banii, acest fapt fiind posibil si rezolvand problema pe termen scurt....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare fonduri nerambursabile asociatii si fundatii ContSters240394 ContSters240394 Buna. In ce conditii se poate acorda sprijin financiar de catre primarie unor asociatii si fundatii(cluburi sportive, asociatii culturale)?Prin hotarare de ... (vezi toată discuția)
Fonduri publice, legea nr. 350/2005 nakos3_2 nakos3_2 Sunt presedintele unei asociatii, cu drept de organizare evenimente, specificat in statut. Doresc sa aflu daca un consiliu local este obligat sa organizeze ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare asociatie club sportiv laurence laurence buna ziua, as dori sa cunosc daca un consiliu judetean local este obligat sa sponsorizeze un club sportiv si ce legi reglementeaza aceasta sponsorizare. ... (vezi toată discuția)