avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cum pot retrage bani din contul firmei mele
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cum pot retrage bani din contul firmei mele

Buna ziua,

De la inceput as dori sa multumesc pentru interesul acordat intrebarii. Am un SRL neplatitor de TVA, platesc trimestrial 3% din venit. Firma nu are angajati, asociati fiind eu si sotul meu, La ultimul bilant al firmai, contabila mi-a spus ca am avea un sold in valoare de o anumita suma si asta fiindca am scos bani din contul firmei.
As dori sa intreb cum pot sa scot bani din contul firmei pentru cheltuieli care nu au legatura cu firma? Cheltuielile cu firma sunt destul de limitate, nu pot folosi banii de acolo doar pentru maculatura, pixuri, imprimante, etc.
Exista vreo posibilitate sa retrag bani din cont pentru alte activitati, personale, de exemplu, fara sa existe probleme?

Inca o data multumiri pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:15, 30 August 2014
Daca la ultimul bilant(31.12.2013)ati realizat profit si in procesul-verbal al AGA si in nota explicativa nr.2,anexa la bilant,a fost distribuita o suma ca si dividende,puteti retrage aceste dividende din contul bancar,cu plata corespunzatoare a impozitului pe dividende. Altfel, puteti ridica sume din contul bancar,insa acestea trebuie justificate ca fiind pentru nevoile firmei. In cazul in care ridicati in continuare sume,cum ati mai procedat de altfel si pana acum,fara ca acestea sa fie cheltuite in interesul firmei,la un control acestea pot fi considerate ca si dividende incasate atunci cand au fost utilizate si a va obliga la plata de impozit pe dividende si la majorari si penalitati de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot retrage bani din contul firmei mele MonicaForneo MonicaForneo De la inceput as dori sa multumesc pentru interesul acordat intrebarii. Am un SRL neplatitor de TVA, platesc trimestrial 3% din venit. Firma nu are angajati, ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividend ella2389 ella2389 Buna. Vreau sa repartizez dividende, am inteles ca se face pe baza hotararii adunarii generale. Intrebarea este, pot repartiza oricand dividende daca tocmai ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot scoate banii din firma? MrFB MrFB Daca am infiintat recent un S.R.L. si deja voi incasa anumite comisione,banii ii pot scoate oricand din banca sau trebuie sa astept 1 an? Mi-a spus cineva ... (vezi toată discuția)