Buna ziua, numele meu este PIRVULESCU iar al tatalui meu este PARVULESCU. Tatal nascut in 1939 iar eu in 1968. Asta a fost ortografierea fiecarei vremi. Problema mea este ca in certificatul de nastere al meu la numele tatalui de asemenea l-au trecut cu I gresit fata de cum are numele in buletin. Problema poata sa-mi apara in momentul mostenirii. Ce se poate face?
Mi s-a recomandat sa trec si eu la nume cu A dar atunci trebuie sa-mi schimb toate actele, ceea ce nu-mi convine. Astept un sfat. Cu stima.
Legal dvs. va mosteniti numele de la tatal dvs. si nu invers. Singura posibilitate este ca dvs. sa mergeti la starea civila si sa solicitati schimbarea certificatului conform Legii 119/1996 in care numele dvs. sa fie trecut cu A la fel ca cel al tatalui, altfel nu vad cum veti putea reusi sa-l mosteniti, in conditiile in care notarii acum sunt atenti si la cratima, diacritice, etc. Desigut va trabui ulterior sa va schimbati si buletinul, actele pe casa, etc, dar a mai bine acum decat mai tarziu. Alegerea va apartine.
A sau i in nume?
peugen68
A sau I in numele de familie?
Buna ziua, numele meu este PIRVULESCU iar al tatalui meu este PARVULESCU. Tatal nascut in 1939 iar eu in 1968. Asta a fost ... (vezi toată discuția)