avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pierdut proces recalculare pensie la curtea de apel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pierdut proces recalculare pensie la curtea de apel

Buna ziua.VREAU SA STIU CE TREBUIE SA FAC AN CONTINUARE.AM CASTIGAT PROCESUL LA TRIBUNAL PE FOND SI A FACUT CASA DE PENSI DOLJ RECURS SI AM PIERDUT LA CURTEA DE APEL,A FOST APROBATA CONTESTAREA CASEI DE PENSI. EU AM DEPUS ADEVERENTE CU SALARIUL BRUT SI CU SPORUL DE VECHIME DE CARE AM BENEFICIAT PT CA AM LUCRAT AN ACORD SI AM AVUT UN SALARIU MAI MARE CA CEL ANSCRIS AN CARTEA DE MUNCA ,ACELA FIIND SALARIU DE ANCADRARE.LA TRIBUNAL AM CASTIGAT PE FOND PE LG 19 PE 2000.LA CURTEA DE APEL AM PIERDUT CA SA APROBAT CONTESTATIA CASEI DE PENSII PE MOTIV CA ADEVERENTELE NU SANT CERTIFICATE DE ARHIVELE STATULUI SI CA NU AM PREZENTAT DE CE SPORURI AM BENEFICIAT SI CA AM CERUT RECALCULAREA PRIMEI DECIZI DE PENSIONARE SI CA ERA DEJA ANULATA DE ALTA CA MAI DEPUSESEM NISTE ANII VECHIME SI AVOCATUL A CERUT ANULAREA PRIMEI DECIZI CARE DEJA NUSI MAI PRODUCEA EFECTE FIIND ANULATA DE ALTA.MENTIONEZ CA AM CERUT RECALCULAREA DE LA DATA ANREGISTRARI ADEVERENTELOR LA CASA DE PENSII ADICA DIN 2007 SI EU SANT PENSIONAT DIN 2002. DECIZIA TRIBUNALULUI A FOST SAMI RECALCULEZE PENSIA CU ADEVERINTELE DEPUSE DIN DATA 2007 FIIND HOTARARE DE FOND.AS VREA SA STIU CE POT SA FAC AN CONTINOARE VA ROG FRUMOS SA MA ANVATATII CE TREBUIE SA FAC .CUM POT SA ATAC HOTARAREA CURTII DE APEL.
Cel mai recent răspuns: simpatyk , utilizator 16:59, 21 Mai 2009
Nu trebuia sa contestati o decizie de pensie, era suficient sa solicitati recalcularea pensiei, emiterea unei noi decizii si plata drepturilor astfel recalculate incepand cu luna urmatoare depunerii adeverintelor la casa teritoriala de pensii.

Daca adeverintele sunt emise de fostul angajator, nu trebuie sa fie certificate de arhivele statului. Orice adeverinte care cuprind venituri lucrate in acord trebuie sa indeplineasca doar conditiile de forma si fond prevazute la pct. VI din anexa O.U.G. nr. 4/2005.

De altfel, nu are relevanta faptul ca decizia din 2002 nu mai producea efecte juridice intrucat fusese emisa alta, ulterior. Acest capat de cerere trebuia respins ca tardiv formulat.

Eu va sugerez ca, impreuna cu un alt avocat, sa analizati in ce masura puteti ataca decizia Curtii de Apel, formuland contestatie in anulare (art. 318 Cod procedura civila) sau revizuire.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
PAI NU SA CONTESTAT DECIZIA DE PENSIONARE SA CERUT ANULAREA EI SI RECALCULAREA PENSIEI ANCEPAND CU DATA DE 2007 DATA CAND SAU DEPUS ADEVERENTELE LA CASA DE PENSI SI NU AU VRUT SA LE CALCULEZE.TRIBUNALUL A HOTARAT SA SE ANULEZE DECIZIA CU NR ...SI SA SE RECALCULEZE PENSIA CU ADEVERENTELE NR... DIN DATA DE 2007 DE CAND SAU DEPUS LA CASA DE PENSI SI SA REFUZAT RECALCULAREA PENSIEI DECIZIE DEFINITIVA.FINDCA LEGEA 19 NU PREVEDE CA ADEVERINTELE SA FIE CERTIFICATE.ADEVERINTELE NU AU FOST EMISE DE FOSTUL ANGAJATOR [ IAS ] SI DE O FIRMA AUTORIZATA CARE DETINE ARHIVA.Scuze ca nu am explicat mai bine problema.SI AM PIERDUT LA CURTEA DE APEL .MAI POT FACE CEVA?
1. Nu mai scrieti cu litere mari si cand e cazul si cand nu. E foarte obositor de citit si s-ar putea sa nu va mai raspunda nimeni.
2. Nu stiu in ce perioada ati lucrat in acord. Eu stiu ca la adaosul de acord nu se retinea contributie CAS, ci numai la salariul de baza plus sporurile permanente. Din aceasta cauza s-a putea sa nu va fi dat instanta dreptate.
Daca ati cerut anularea deciziei de pensie din 2002, implicit ati contestat-o.
Nici in cazul expus ulterior de dvs., respectiv adeverintele nu au fost emise de fostul angajator, ci de o firma care detine arhiva, adeverintele nu trebuiau certificate de Arhivele Statului. Nu exista procedura legala in acest sens!

Asa cum am scris mai sus, in ultimul paragraf, trebuie sa vada un avocat actele si hotararile judecatoresti si sa va spuna daca puteti promova contestatie in anulare sau revizuire.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Contestatia in anulare sau revizuirea se poat exercita numai in conditiile si termenele prevazute de Codul de procedura civila.

Adeverinţele se eliberează pe baza documentelor verificabile aflate în evidenţele angajatorilor sau ale deţinătorilor de arhive, prin urmare acestea nu trebuie sa fie certificate de catre Arhivele Nationale.

Alte discuții în legătură

Foarte important 2 simpatyk simpatyk Uitati cum sta treaba.Eu am depus la casa de pensii dolj adeverente cu salari si cu sporul de vechime ca am castigat salarii mai mari ca cele anscrise an ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii de apel, pt recalculare pensie simpatyk simpatyk Asupra recursului de fata, Prin sentinta civila nr .117/15.01.2009 a Tribunalului Dolj, a fost admisa contestatia formulata si precizata privind pe ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)