avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Foarte important 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Foarte important 2

Uitati cum sta treaba.Eu am depus la casa de pensii dolj adeverente cu salari si cu sporul de vechime ca am castigat salarii mai mari ca cele anscrise an cartea de munca.Casa de pensi nu a vrut sa recalculeze pensia pe motiv ca adeverentele nu sant certificate de arhivele nationale.Adeverentele au fost emise de o firma detinatoare de arhiva findca I A Seul fostele ferme agricole nu mai exista.Am angajat un avocat care a contestat la tribunal raspunsul casei de pensi de a nu lua an calcul adeverintele nr...Dar avocatul an care eu am avut ancredere a facut o grseala,cand a facut contestatia a cerut si anularea deciziei de pensionare emisa an 26/8/2002 si eu am depus adeverintele an 8/8/2007.Hotararea tribunalului a fost urmatoarea:Admite contestatia formulata si precizata.Anuleaza decizia nr...din 26/8/2002 emisa de casa de pensii dolj.Obliga intimata sa revizuiasca drepturile de pensie ale contestatorului cu luarea an calcul a adeverentelor nr... ancepand din data de 8/8/2007 si sa-i plateasca diferentele de drepturi cuvenite.La care casa de pensi a facut recurs ca anularea deciziei de pensionare din 2002 fiind tardiva deoarece nu mai produce efecte juridice fiind anulata de o alta ca an 2004 am mai depus anii vechime de cap.Dar nu stiu de ce a cerut avocatul anularea primei decizi cand eu am depus adeverintele an 2007.Iar curtea de apel a hotarat ca: Admite recursul .Modifica sentinta an sensul ca respinge contestatia ca fiind tardiva.ANTREBARE luni ma duc la craiova sa consult un alt avocat si sa nu dau iar peste unul care nu stie ce face vreau sa va cer parerea,cum trebuie sa atace acum cu :revizuirea hotararilor sau contestatie an anulare si daca am ceva sanse de castig.Va multumesc si astept raspuns pana luni dimineata.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:54, 19 Iunie 2009
Stimate domn, ati solicitat decizia Curtii de Apel sau aveti un certificat de grefa din care sa rezulte ce a dispus, in mod irevocabil, instanta de recurs?

Din ceea ce scrieti acum rezulta ca instanta de recurs a admis recursul si, retinand cauza spre rejudecare, a respins contestatia dvs. ca tardiv formulata. In aceasta situatie nu trebuie sa atacati hotararea Curtii de Apel!

Luni mergeti la Curtea de Apel si solicitati un certificat de grefa din care sa rezulte ce a dispus Curtea.

Sa incerc sa fiu mai clara: aveti doua hotarari judecatoresti, una pronuntata de Tribunal si una pronuntata de Curtea de Apel. Postati pe forum ceea ce scrie la finalul acestora, dupa "instanta, in numele legii hotaraste".
Am inteles esenta litigiului si, in functie de ceea ce au hotarat ambele instante, va voi sugera ce ar trebui sa faceti.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Hotarea Curtii de Apel, pronuntata in recurs, este irevocabila ... ea putand fi atacata numai pe cale arevizuirii sau a contestatiei in anulare.
Curtea de Apel a admis recursul formulat de Casa de Pensii , iar din mesajul postat ar reiesi ca s-a invocat exceptia tardivitatii depunerii contestatiei.
Cred ca trebui sa faceti un scurt istoric al acestui litigiu ... de cand ati depus contestatia, obiectul contestatiei si ce a hotarat prima instanta si , apoi, instanta de recurs.

as dori sa-mi spuneti care este data limita cand trebuie adusa pensia,daca este reglementata de o lege sau ramane la libera alegere a dirigintelui de posta dupa criterii de el stabilite,se apropie sfarsitul lunii si pensiile nu au sosit asa cum ar fi trebuit,in acest caz ce e de facut? multumesc
Posta are obligatia sa va aduca imediat pensia, nu are dreptul sa o pastreze.
Interesati-va la Oficiul Postal daca au primit banii de la Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut proces recalculare pensie la curtea de apel simpatyk simpatyk Buna ziua.VREAU SA STIU CE TREBUIE SA FAC AN CONTINUARE.AM CASTIGAT PROCESUL LA TRIBUNAL PE FOND SI A FACUT CASA DE PENSI DOLJ RECURS SI AM PIERDUT LA CURTEA ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii de apel, pt recalculare pensie simpatyk simpatyk Asupra recursului de fata, Prin sentinta civila nr .117/15.01.2009 a Tribunalului Dolj, a fost admisa contestatia formulata si precizata privind pe ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)