avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare definitiva imposibila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare definitiva imposibila

Buna ziua.Tatal meu este pensionat din 1994 avand gradul 2 accentuat si are 18 ani de munca.Are handicap ivit din 1966(nu are plamanul stang).Abia in 1994 i s-a acordat gradul de handicap,cu toate ca handicapul este trecut si pe biletul de externare din '66.Nu este inregistrat cu microb TBC.
An de an este chemat la comisie si i se refuza pensionarea definitiva sub orice forma, totodata fiind supus unor diferite analize ce ai afecteaza sanatatea.Tot an de an capacitatea pulmonara dreapta(singura) scade foarte mult,momentan fiind la 34%.Ce poate face pentru a se pensiona definitiv? Nimeni nu il baga in seama cu nimic.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vlad_rosko , utilizator 18:43, 30 August 2014
Cand merge la INEMRCM sa arate si biletul de externare din 1966 si poate intra sub incidenta art.79(1), lit.a) din lege.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar de invaliditate gradul 3; nerevizuibil dani3445 dani3445 Buna,am si eu o intrebare ,va rog,sint pensionar pe caz de boala de 14 ani ,Am 40 de ani,Avind in vedere ca boala pe care o am e netratabila,nu pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie nerevizuibila romeoiorgu romeoiorgu in ce situatie un pensionar cu gradul III de invaliditate revizuibil, poate fi trecut ca nerevizuibil? (vezi toată discuția)
Revizuire pensie de invaliditate bună ziua! am fost pensionată pe caz de invaliditate în noiembrie ... tataitu88 tataitu88 Bună ziua! Am fost pensionată pe caz de invaliditate în noiembrie 2020 (operată - sector, cancer de sân). Am 60 de ani, cu o vechime în muncă de 35 ani ... (vezi toată discuția)