avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrari intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrari intreprindere individuala

Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu 2 probleme.
- am cumparat un elevator. Cum il inregistrez, lunar, sau la sfarsitul anului toata suma pt anul respectiv; fac sau nu fac fisa de amortizare. Daca da, cum o completez, si pe cati ani se face amortizarea unui elevator auto la o I I.
- La intreprinderea individuala, eu in calitate de administrator , fac dovada in contabilitate, cu dispozitie de plata, a aportului in numerar ?
Va multumesc pentru sfaturi, si chiar va rog, daca imi mai puteti da si altele, in plus, eu va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: DaviAndrei , utilizator 07:46, 31 August 2014
- Durata de amortizare a unui elevator este intre 8 si 12 ani. Cheltuielile cu amortizarea se scad lunar. Pentru orice mijloc fix se face fisa de amortizare. Amortizarea se face impartind valoarea de achizitie (fara TVA) la nr. de luni - ex 3500 lei : 96 luni (8 ani) = suma/luna de amortizat; Toate mijloacele fixe se inscriu si in Registrul Inventar;
- Dvs. aveti obligatia de a tine, ca II, contabilitate in partida simpla, aveti registru de incasari si plati. Impozitul pe venit pe care aveti, anual, obligatia sa-l achitati se calculeaza scazand din venitul, cheltuielile deductibile, pe baza documentelor justificative; Nu aveti obligatia sa inregistrati decat veniturile din activitatea economica desfasurata. Daca ati inregistra la rubrica de incasari din registru, sumele pe care le aportati, acestea ar mari, artificial, veniturile. Acestea s-ar impozita, ceeace nu este normal.
"Nu constituie venit brut şi nu se înregistrează în Registrul-jurnal de încasări şi plăţi sumele încasate, cum sunt: aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi ori în cursul desfăşurării acesteia; sumele primite sub formă de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice ori persoane juridice; sumele primite ca despăgubiri; sumele sau bunurile primite sub formă de sponsorizări, mecenat sau donaţii. Pentru aceste categorii de operaţiuni fie se deschid fişe pentru operaţiuni diverse distincte, fie se întocmesc situaţii cu ajutorul documentelor cumulative care să reflecte situaţia acestor sume. Se admit la deducere numai cheltuielile care sunt aferente realizării veniturilor şi care sunt plătite în cursul unui an fiscal."
Va multumesc frumos pentru raspuns si promptitutine. Daca mai sunt si alte aspecte , care ma puteti invata, v-as fi recunoscator. O zi frumoasa sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

imprumut pfa alina851 alina851 Daca eu, ca persoana fizica, suplimentez veniturile mele ca PFA (pentru a achita niste datorii pentru care nu aveam resurse financiare din PFA, dar pe care ... (vezi toată discuția)
Completare in registrul inventar si in fisa mijlocului fix LuceNera LuceNera Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Document cumulativ pfa iirina_19 iirina_19 Conform art.52 OMFP 1040/2004: Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, ... (vezi toată discuția)