avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma in straintate cu activitate in Romania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma in straintate cu activitate in Romania

Buna ziua .

Mi-am deschis o firma in straintate, iar clientii vor fi din Romania. Ca sa fiu mai bine inteles, este vorba despre un website de management de proiecte si clienti pentru firme si mici business-uri, iar clientii vor platii un abonament lunar sau anual. Firma este inregistrata in Spania, iar aici mi s-a spus ca nu conteaza din ce tara am eu clienti, atata timp cat am facturi care sa dovedeasca veniturile, adica pot sa am clienti care sa achizitioneze un abonament din orice tara iar contabilitatea mi se face aici.

Vreau sa stiu daca am vreo obligatie fata de statul roman, avand in vedere ca firma se afla in straintate dar clientii mei sunt din Romania? Este nevoie de realizarea unor acte sau de vreo autorizatie?
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: sebydv , utilizator 00:22, 1 Septembrie 2014
Unde aveti rezidenta? In Romania sau in Spania?

In Codul fiscal, referitor la impozitul pe veniturile obtinute de persoanele fizice, avem:



ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului
(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:
a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;



Astfel, venitul din dividedele obtinute de la firma din Spania poate fi impozitat in Romania.
Am rezidenta atat in Spania , cat si in Romania . Inafara de obligatiile fiscale pe care le am fata de statul spaniol, mai am vreo obligatie fata de statul roman ? Locuiesc in Spania , firma este in Spania , dar clientii mei vin din Romania si posibil pe viitor si din alte tari. Din ce mi s-a spus aici , am inteles ca nu am nici o obligatie fata de statul roman atata timp cat firma mea este inscrisa aici, iar clientii mei pot fi din orice tara . Important este ca eu sa prezint facturile aferente veniturilor, pentru impozitare. Nu am firma deschisa pe teritoriul Romaniei. Vreau sa fiu sigur daca am vreo obligatie fata de statul roman , avand in vedere circumstantele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o microintreprindere. DragosN DragosN Buna ziua! Am o microintreprindere iar modelul de afaceri este urmatorul: Clientul intra pe website-ul meu unde am afisat serviciile oferite de mai multe ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensie teugeniu@yahoo.com teugeniu@yahoo.com Se pot impozita pensile romanilor care au rezidenta in Spania plus mutatia la primarie si drept de sedere au dreptul sa impoziteze pensile ? (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru realizarea unui site care percepe taxe pentru abonamente sebydv sebydv Bună seara ! Aş dori câteva informaţii cu privire la ce acte am nevoie pentru realizarea unui website care percepe taxe lunare pentru abonament. Lucrez ... (vezi toată discuția)