Doresc sa-mi infiintez o SRL si am apelat la o firma specializata in infiintarea de firme.
Pentru serviciile prestate, aceasta firma vrea banii in avans. Problema este ca nu vor sa ma factureze pe mine, ca persoana fizica, si vor sa factureze viitoarea firma... care la momentul emiterii facturii inca nu exista.
Este posibil sa facturezi o firma care este in curs de infiintare? (cei de la firma cu care am vb spun ca pt serviciul de infiintare a firmei este posibili).
Va multumesc mult pentru raspuns! Mi-am lamurit multe probleme pana acum pe acest forum, sunteti minunati.
Societatea are capacitatea de a avea drepturi si obligatii de la data inregistrarii ei.
Cu toate acestea, chiar inainte de data inregistrarii, are capacitatea, chiar de la data actului de infiintare, sa-si constituie drepturi si sa-si asume obligatii incheind acele acte juridice necesare pentru ca ea sa ia fiinta in mod valabil.
Deci nu oricare, ci cele necesare pentru scopul aratat.
De ex, pentru inregistrare are nevoie de un sediu. Deci poate sa incheie un contract de inchiriere sau de comodat pentru un sediu chiar daca nu "exista" / nu e inregistrata inca ...altminteri ne-am invarti in cerc.
Apropo, registrul comertului ii factureaza taxele de inregistrare ...inainte de inregistrare.
Ce ..imi plac mie :pleasantry: sunt firmele astea "specializate" :pleasantry: ...mult prea specializate ca sa ofere si explicatii despre capacitatea specializata (chiar asa o cheama) a persoanei juridice.
Rezervati intai denumirea firmei, iar apoi, conform celor spuse de dna Romascanu in contracte si alte documente justificative veti preciza: "SC XX SRL in curs de constituire"