avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara din norma de hrana la MAPN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara din norma de hrana la MAPN

Compartimentul finaciar al unitatii a efectuat retinerea,incepand cu drepturile salariale ale luni aprilie 2014 platite in luna mai 2014 , in cuantum de 1/4 din toate veniturile realizate,inclusiv NORMA DE HRANA,in baza scrisori Ministerului muncii,Familiei,Protectiei Sociale si Persoanelor varstnice. Mia zis urmatoarele ... Se va avea in vedere castigul net realizat lunar,care include drepturile de solda lunara (asupra carora s-au aplicat regulile de impunere proprii veniturilor din salarii)si suma reprezentand valoarea finaciara neinpozabila a NORMEI DE HRANA la care are dreptul salariatul,motivant de faptul ca suma reprezentand contravaloarea NORMEI DE HRANA intra in categoria sumelor ce se platesc periodic cadrului militar si care sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia.
Raspunsul mentionat mai sus de catre Ministerul munci,familiei,protectiei sociale si persoanelor varstnice este obligatoriu si se bazeaza pe si pe Minuta nr.6/7884/1154/2008,in ceea ce priveste,Stabilirea bazei de calcul a pensiei de intretinere in cazul in care debitorul obligatiei beneficiaza potrivit legi, de norma de hrana incheiata in urma intalniri dintre conducerea CSM si membri comisiei petru unificarea practicii judiciare cu presedintele sectiei civile de la ICCJ,reprezentantul PICCJ si presedinti sectilor civile ,conflicte de munca si asigurari sociale a curtilor de apel pentru discutarea problemelor de practica judiciaraneunitara...... Eu stiu un articol art.728 din codul de procedura civila am dreptul la NORMA DE HRANA integral si fara sa fie urmarita pentru nici un fel de datorie ...... daca imi da conserve in loc de bani ii dau la minor 2 conserve?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:24, 2 Septembrie 2014

Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.



La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei.



Veniturile nete reprezinta acele venituri care intra efectiv în patrimoniul debitorului obligatiei de întretinere sub forma unei sume de bani.


Veniturile amintite de dumneavoastra sunt realizate in mod constant, deci trebuie retinute la plata pensiei de intretinere.
daca imi da conserve in loc de bani ii dau la minor 2 conserve?

da, daca va da 8 conserve lunar, ii dati 2 conserve.. de ce vi se pare deplasat ?
ORICUM NU PREA AM INTELES NIMIC
deci sa inteleg ca art.728 din codul de procedura civila am dreptul la NORMA DE HRANA integral si fara sa fie urmarita pentru nici un fel de datorie.nu mai este valabil?
Asta zice art 728,
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Daca dvs interpretati ca norma de hrana e indemnizatie speciala in sensul legii, atacati hotararea prin care vi s-a stabilit cat sa platiti pensie sau faceti contestatie la executare functie de cum e cazul.


NORMA DE HRANA intra in categoria sumelor ce se platesc periodic cadrului militar si care sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia.norma de hrana nui venit este un drept .pt un venit dau cu sapa si iau venit dar pt drept nu trebuie sa dau cu sapa ii dreptul meu.Dreptul la hrana se transforma in bani pt ca institutia nu are alimente sa-mi dea........

Alte discuții în legătură

Norma de hrana alyna25 alyna25 Buna ziua, Am si eu o nelamurire cu privire la norma de hrana. Sunt in proces cu fostul meu sot pt recalculare pensie alimentara si vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara reny34 reny34 la calculul pensiei alimentare,se ia in considerare si norma de hrana a politistilor? daca da,as dori sa stiu exact ce trebuie sa fac,deoarece mie nu mi se ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara la cadre militare lucasica lucasica Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este ... (vezi toată discuția)