avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatul nu vrea sa semneze abaterea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatul nu vrea sa semneze abaterea disciplinara

Buna ziua,

Cum se procedeaza in momentul cand angajatul nu vrea sa semneze hartia prin care i se aduce la cunostinta abaterea disciplinara? Se trimite acasa cu confirmare de primire sau se scrie pe instintare ca nu vrea sa ia la cunostinta, sau ...?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 19 Septembrie 2014
PV al comisiei disciplinare poate fi adus la cunostinta salariatului prin orice mijloc de proba. Nu e o conditie de validitate, lipsa informarii salariatului.
Se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.

Procesul verbal nu se aduce la cunostinta salariatului ci decizia de sanctionare.

Daca nu doreste sa semeneze de primire este problema lui, pierde posibilitatea sa o conteste in termenul legal de 30 zile de la comunicare.
Si daca angajatul are 2 decizii de sanctionare ,una de 5 % si una de 10% din salar, la a 3a pot sa il dau afara la zi sau trebuie cele 20 de zile de preaviz?
In cazul desfacerii disciplinare a c.i.m. nu se acorda preaviz.

Art.250 C.mun.
Angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.


Conform art.251alin.1 C.mun., sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

Asadar, pentru a i se desface disciplinar c.i.m.va trebui sa se dispuna efectuarea unei noi cercetari disciplinare prealabile.
Dupa ce are loc procedura de cerectare disciplinara, la concedierea disciplinara nu trebuie ca firma sa corde preaviz, ea se poate face de pe azi pa maine.

Alte discuții în legătură

Buna ziua!!!! va supun atentiei urmatoarea speta: doi salariati ... Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!!! Va supun atentiei urmatoarea speta: Doi salariati ai societatii noastre, in timpul programului de lucru se deplaseaza, in interes de serviciu, ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un angajat care este jignit de către șef? Îl poate da în judecată? Daliborka Daliborka Buna ziua, in cazul in care un agajat (sef) adreseaza jigniri unui alt angajat .Cum se poate proceda?acest angajat poate fi dat in judecata ? (vezi toată discuția)
Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 ... eduardvl eduardvl Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 alin.2 din Codul muncii, comportamentul necorespunzator al salariatului? CURTEA DE APEL ... (vezi toată discuția)