avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj imobil- rate achitate inainte si dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj imobil- rate achitate inainte si dupa casatorie

Buna ziua! In 1980 am incheiat un contract de v-c avand ca obiect achizitionarea unui apartament in rate pe o perioada de 20 ani. La acea perioada eram necasatorit. M-am casatorit in anul 1992 #-o . In 1998 am achitat si ultima rata a apartamentului :justcuz: . Acum divortez :sorry: .INTREBARE: Sotia mea are cota parte din imobil? Daca da, cota ce-i revine se calculeaza raportat la ratele achitate in timpul celor 6 ani de casatorie?
Cel mai recent răspuns: robix , utilizator 16:50, 2 Septembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Avand in vedere ca o parte din rate au fost achitate in timpul casatoriei, sotia dvs. are un drept de creanta materializat in contravaloarea cotei sale de contributie ( cota ce poate fi solicitata in proportie de 50 % sau majorata, in functie de contributia sa efectiva) la achitarea acestor rate si iar daca pe parcursul casatoriei prin munca si contributie comuna ati adus si imbunatatiri la acest imobil, are un drept de creanta materializat si in contravaloarea cotei sale de contributie ( cota ce poate fi solicitata in proportie de 50 % sau majorata in functie de contributia sa efectiva) la efectuarea acestor imbunatatiri.
...ceea ce inseamna ca nu pot face acte de dispozitie avand ca obiect imobilul in speta pana ce nu se stinge creanta respectiva ?
Ba da, puteti vinde.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune sau nu? realest25 realest25 Buna ziua. Am un apartament proprietate personala si nu sunt casatorit. Daca m-as casatori la un moment dat, vreau sa stiu daca locuinta ar deveni bun comun, ... (vezi toată discuția)
Casa cumpărată înaintea casatoriei sleo sleo buna ziua,doresc sa cumpăr copilului o casa,care va fi plătită ,o parte prin credit ipotecar;dacă in timpul cât se plătește,intervine căsătoria,cine ... (vezi toată discuția)
Partaj silvia99 silvia99 sunt casatorita de 23 ani. apartamentul cu 2 camere in care locuiesc (impreuna cu sotul si fiica mea) este pe numele meu, cumparat in rate, pe vremea in care ... (vezi toată discuția)