Buna dimineata.In anul 2008 am facut un credit cu ipoteca,in dolari,insa atunci lucram si stateam cu cineva care a devenit coplatitor pe acelasi contract.Intre timp,am intrat in concediu de maternitate,apoi am fost data in somaj,pe care l-am suspendat pt cresterea copilului cu handicap si nici nu mai stau cu acea persoana.Rata se invarte in jurul sumei de 1200 lei/luna iar venitul meu actual este cam 600 lei.In luna august nu am mai putut plati si nici nu o sa mai pot face asta.
De la banca mi s-a spus ca o sa fiu lasata 90 zile apoi contractul va fi reziliat si apartamentul vandut la licitatie.Intrebarile mele ar fi: are rost sa-l scot eu la vanzare sau nu,cam cat dureaza toata procedura aceasta,sunt anuntata ca trebuie sa ma mut si mi se da un termen sau ma pomenesc cu executorul la usa,este adevarat ca nu au voie sa te scoata in strada iarna?
Mai are rost sa contactez un avocat sa-mi verifice contractul?
In plus,apartamentul a fost supreaevaluat de la inceput,sunt o gramada de inexactitati scrise in evaluare,pur si simplu apartamentul nu a fost vazut de cel care a facut-o.
Are rost sa va zbateti , sa vorbiti cu un avocat , sa incercati sa obtineti orice se poate de la banca . Este important deoarece , daca apartamentul ajunge sa fie vandut la un pret mic , si nu va acoperi creditul de platit , banca se va indrepta asupra dvs, va va pune poprire pe orice venit aveti , ba mai mult , daca aveti si alte bunuri mobile sau imobile , le pot executa si pe acelea pana la indestularea sumei pe care o are de incasat de la dvs.
Mobilizati-va, tocmai ca nu aveti prea mult timp la dispozitie . Si ramaneti cumva , in raporturi amiabile cu banca , adica sa va cereti drepturile, sau negociati conditii , etc , dar in termeni civilizati , pt. ca pt. a va vinde apartamentul ipotecat , trebuie sa aveti acordul bancii- in mod normal , sunt de acord, pt. ca au interes sa scape de acel credit.
Zona 1 , in general presupune o zona buna a orasului , situat aproape de centru ; profitati de toate avantajele apartamentului dvs, asezare , luminozitate/ ferestre spre rasarit..etc, decomandat, peretii in interiorul blocului , etajul , vederea , fereasta la baie , posibilitatea amenajarii nustiucum, etc...trebuie sa obtineti un pret cat mai bun , sau sa predati creditul , in cele mai bune conditii pt. dvs.
Daca nu mai aveti nimic altceva ca proprietati (terenuri, masini, case ...) si in urmatorii 3-5 ani nu veti primi sau mosteni nimic atunci nu are rost sa faceti nimic, nici macar sa platiti utilitatile pentru ca oricum banca ia totul asa cum gaseste.