avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Mi-a incetat contractul de munca,respectiv legea 76/2002 art. 17,lit.k,am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:37, 3 Septembrie 2014
Art. 17 din Legea nr.76/2002 :
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
....
k) le-a încetat activitatea desfăşurată exclusiv în baza unui raport juridic, altul decât cel de natura celor prevăzute la lit. a)–e), g) şi h), în considerarea căruia s-a datorat, potrivit legii, contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj.
....

Prin urmare, ce fel de contract ati avut , care a fost durata acestuia si daca s-a achitat contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj ?
1. Contractul individual de munca (CIM) inceteaza in baza unui articol prevazut in Codul muncii si nu in Legea 76/2002.

2. Poate nu ati avut un CIM ci un alt fel de contract civil (pe drepturi de autor, de colaborare etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj ddhm ddhm La incetarea contractului de mandat (este vorba de un contract de management incheiat pentru administrarea unui SA si pentru veniturile realizate s-au platit ... (vezi toată discuția)
Nelãmuriri privind dreptul la somaj Corina56 Corina56 Buna ziua, As vrea sa stiu daca o persoana care a lucrat cu contract de mandat si care are plătit la somaj poate beneficia de ajutorul de somaj . Multumesc. (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj dupa demitere ruxandrelu ruxandrelu buna ziua, un vice primar de comuna poate beneficia de somaj in conditiile in care a fost demis de consiliul local? are stagiu de cotizare > 12 luni. va ... (vezi toată discuția)