Bunicul meu are doua proprietati in provincie, una de 3000m unde locuieste familia unchiului (decedat) si una de 1000m unde locuieste el. Dupa decesul bunicii sa hotarat cu acordul mamei si al familiei unchiului(decedat) ca eu sa raman propietar pe cei 1000m.Pe acest teren vreau sa construiesc o casuta dar nu inainte de a intra legal in posesia celor 1000m. Ce ma sfatuiti sa fac (mentionez ca bunicul insista sa facem contract de vanzare cumparare). Multumesc anticipat
Asta cu figuratu'... ajuta dar nu e de ajuns!
Figureaza, dar si era? Sau o fi vreo proprietate din timpul casatoriei etc.
Si vanzarea aia cum o faceti, cu bani sau fara? Ca sa nu v-o desfaca cineva...
Si tot asa.
Mergeti dv. la un notar sau avocat sa se uite pe acte si sa va spune ce problemute pot aparea.
in ce sens figureaza ca si proprietar in acte doar bunicul ? adica acele terenuri le-a detinut dinanintea casatoriei cu bunica decedata ? daca este asa , at da , fiind bunuri proprii va poate face act de vanzare-cumparare.
daca insa le-a obtinut in timpul casatoriei cu bunica dvs. chiar daca doar dansul este trecut in acte, acele terenuri erau bunuri in coproprietate . deci in acest caz, tb neaparat sa faca succesiunea dupa bunica dvs., ulterior urmand sa va vanda cota-parte ce-i revine .
Succesiune
vali_ned
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. Mama ... (vezi toată discuția)