avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate tatal dupa divort sa obtina domiciliul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate tatal dupa divort sa obtina domiciliul minorului la el mai ales daca locuieste in strainatate?

Buna ziua, am o intrebare: Dupa divort la notar , unde s-a stabilit ca fiul sa ramana la domiciliul mamei, iar tatal sa plateasca 25% din salariul lui net pensie alimentara, dar mama nu detine un domiciliu stabil, ea locuind la domiciliul tatalui amantului ei, impreuna cu acestia. Tin sa precizez ca ea a comis adulter, a parasit domiciliul conjugal impreuna cu minorul. iar tatal are drept de vizita de cate ori doreste si consimte ca este nevoie. Problema este ca tatal locuieste si munceste legal in strainatate si ar dorii sa se stabileasca domiciuliul minorului la el. Locuieste in chirie intr-un apartament cu 3 camere, singur, si isi doreste sa isi recupereze copilul. Ce se poate face din punct de vedere legal si ce cai de atac sunt posibile? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:43, 8 Septembrie 2014
Eu nu sunt de parere ca sansele sunt chiar atat de mici!!!

Se va face obligatoriu ancheta psiho-sociala si daca va rezulta din ancheta ca la domiciliul tatalui, chiar daca este in strainatate, exista conditii de dezvoltare a minorului sub aspectul fizic, psihic, intelectual, moral si material cu mult mai bune decat la mama, este clar ca instanta, tinand cont de interesul minorului, va putea stabili domiciliul acestuia la tata... repet, chiar daca acesta se afla in strainatate.

... p.s. nu sunteti un caz singular; exista jurisprudenta in materie si multe sentinte judecatoresti date in sensul acesta.
Va multumesc, raspunsul dumneavoastra este mult mai mult decat satisfacator, chiar i-ati dat acelui om o speranta. o zi buna va doresc.
Si eu sunt de parere ca situatia este suficient de imprevizibila cat sa puteti spera.
Nu aveti prima sansa in proces dar nu sunteti nici fara nicio sansa...

Aveti insa o problema deosebit de serioasa ca urmare a faptului ca minorul a locuit cu mama sa si acest lucru poate contribui decisiv in economia procesului.
Multumesc, orice sfat este bine primit. e o decizie dificila de luat pana la inceperea actiunii in instanta, tinand cont ca sansele sunt atat de mici.
Fiind un tata responsabil aveti datoria de a incerca,din pacate justitia nu opereaza cu sperante ,consider opinia colegei drept singulara,oricati av intrebati va vor spune care este practica in acest domeniu.Succes!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)