avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament de la un dezvoltator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament de la un dezvoltator

buna ziua,
as vrea sa ma ajute cei cu studii juridice cu o informatie! doresc sa achizitionez un apartament cu bani cash, fara credit bancar de la un dezvoltator! acesta imi spune ca banii trebuie virati in contul lui inainte de a semna contractul de vanzare cumparare cu o zi, dupa care in ziua urmatoare vom perfecta contractul. mi se va da o factura fiscala cu suma si contul unde trebuie platitri acesti bani! mi se pare cel putin ciudat sa achit pretul unui apartament inainte de a fi semnat acest contrcat de vanzare cumparare! de ce doreste dezvolatatorul acest lucru nu inteleg, cand ar putea sa mentioneze in respectivul contract privilegiul vanzatorului !!
Cel mai recent răspuns: carmenalinamihai , utilizator 15:52, 10 Septembrie 2014
Banii se achita la momentul semnarii actului.
Nu e indicat sa procedati altfel.
multumesc foarte mult, sa inteleg ca nu este indicat sa achit inainte de a semna cvc chiar daca anterior sa va incheia un antecontract incare se va preciza acest lucru?
Nu e indicat nici antecontract sa incheiati.
Va putetibarde tare asa.
Un dezvoltator imobiliar nu inseamna o garantie ca vanzarea se va desfasura in conditii normale. Tineti-va banii in siguranta. Faceti verificari , mergeti cu un avocat.
E ceva suspect aici.
Normal mi s-ar parea sa incheiati contractul si sa aveti o clauza prin care transferul de propietate se face dupa virarea banilor in contul dezvoltatorului (eventual intr-un interval de cateva zile dupa).
Probabil ca apartamenul are probleme (de constructie sau fiscale).
Cel mai bine e sa cumparati de la altcineva.

Alte discuții în legătură

Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)
Apartament platit integral receptionat cu ipoteca!? ncis ncis Am cumparat un apartament de la dezvoltator(Sido Union), In contractul de vanzare notarul specifica faptul ca eu cumparatorul voi plati vanzatorului, pretul ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? dupa găsirea ... nicu940503 nicu940503 Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? Dupa găsirea proprietăți dorite si negocierea cu proprietaul ei, la notar se face un ante contract ... (vezi toată discuția)