avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Studii universitare initiate inainte de sistemul ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Studii universitare initiate inainte de sistemul Bologna

Buna ziua.
Diploma de licenta obtinuta in urma unor studii universitare de lunga durata de 4 ani, initiate in 2002 si finalizate in 2006, echivaleaza cu diploma universitara de master?
Mentionez ca pe suplimentul de diploma nu este mentionat Sist. Bologna respectiv cele 3 cicluri ale sale.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:15, 13 Septembrie 2014
Valoreaza master, dar depinde cate credite ati obtinut. Este curs la zi sau cu frecventa redusa? Ce domeniu?
Stiinte Economice , Invatamant ID, 275 credite.

Multumesc!
Vedeti si raspunsurile date in alt topic unde ati postat aceasi problema
www.avocatnet.ro/content/for...

"Durata totala cumulata a ciclului I - studii universitare de licenta si a ciclului II - studii universitare de masterat trebuie sa corespunda obtinerii a cel putin 300 de credite de studiu transferabile." Deci nu poate fi echivalenta.
Cuantumul creditelor la care faceti referire, cred ca se aplica doar asupra studiilor universitare efectuate in baza ciclurilor sistemului Bologna! Sau nu??? Caci "Art.153 din Legea nr.1/2011 prevede la alin.(2) : Diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate."

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii publice de conducere laura-ioana laura-ioana Buna seara! in situatia unor studii universitare de lunga durata, finalizate in 2006 cu titlul de Economist licentiat, mai este necesar master sau studii ... (vezi toată discuția)
Echivalare master pentru studiile universitare incheiate inaintea sistemului bologna Daniela_Dudu Daniela_Dudu Studiile universitare incheiate inaintea sistemului Bologna sunt echivalate cu master? De ex. Licenta la drept 1998 sau o diploma la politechnica in 1989? Stiu ... (vezi toată discuția)
Diploma de invatamant superior de lunga durata 42MELANIA 42MELANIA Buna ziua, Diplomele absolventilor de invatamant superior de lunga durata sunt echivalente cu diplomele de master? Multumesc (vezi toată discuția)