avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii publice de conducere

Buna seara!
in situatia unor studii universitare de lunga durata, finalizate in 2006 cu titlul de Economist licentiat, mai este necesar master sau studii postuniversitare pentru participarea la un concurs pentru ocuparea functiei publice de conducere in dom. financiar-contabil in cadrul unei UAT? Studiile universitare de lunga durata echivaleaza si masterul?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
laura-ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 5 Septembrie 2014
Cred ca numai pana in 2005 studiile universitare de lunga durata sunt echivalente cu masterul... Daca durata studiilor universitare la dvs a fost de 4 ani, nu mai este necesar masterul; daca studiile dvs au fost de 3 ani, masterul este obligatoriu.
Art.153 din Legea nr.1/2011 prevede la alin.(2) : Diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.

In 2006 era introdus deja sistemul Bologna.
Sist. Bologna s-a initiat in 2005 dar primele diplome pe acest sistem ar fi trebuit sa fi fost emise cel mai devreme abia in 2008. Sau nu? Studiile mele au fost initiate in 2002 (inainte de Bologna) si finalizate in 2006 (4 ani). Va rog sa ma ajutati sa interpretez corect ,caci din cate se pare situatia din 2006 este undeva la rascruce!
Mentionez ca pe suplimentul de diploma nu este mentionat nicaeri sistemul sist Bologna sau cele trei cicluri ale sale.
Multumesc!
Daca durata studiilor dvs este de 4 ani, diploma de licenta ar trebui sa fie echivalenta cu diploma de master. Cel mai bine ar fi sa intrebati la universitatea unde ati absolvit studiile.
Potrivit Legii nr.288/2004:
art. 19 - Prevederile prezentei legi se aplica invatamantului superior public si privat, acreditat si
autorizat provizoriu, care functioneaza in conditiile legii, incepand cu anul universitar
2005-2006
, pentru studentii admisi in anul I, cu exceptia prevazuta la art. 1 alin. (4).

Pe cale de consecinta, dvs nu va sunt aplicabile prevederile legale cu privire la sistemul Bologna.
Luand in considerare , textul art.153 alin.2din Legea nr.1/2011, diploma dvs de licenta este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii universitare initiate inainte de sistemul bologna laura-ioana laura-ioana Buna ziua. Diploma de licenta obtinuta in urma unor studii universitare de lunga durata de 4 ani, initiate in 2002 si finalizate in 2006, echivaleaza cu ... (vezi toată discuția)
Diploma de invatamant superior de lunga durata 42MELANIA 42MELANIA Buna ziua, Diplomele absolventilor de invatamant superior de lunga durata sunt echivalente cu diplomele de master? Multumesc (vezi toată discuția)
Legea educatiei art. 153 alin 2, sistemul bologna si studiile superioare de lunga durata pe post images images In cf cu art.153(2) din Legea educației 1/2011: Diploma de absolvire sau de licență a absolvenților învățământului superior de lungă durată din ... (vezi toată discuția)