avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obiect principal de activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obiect principal de activitate

Buna ziua,
In urmatoarele zile o sa infiintez o societate cu obiectul principal de activitate 6311(Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe).
Unul dintre proiecte este un portal web de imobiliare. As dori sa stiu daca societatea poate functiona in paralel ca agentie imobiliara daca este adaugat codul 6831 ca obiect secundar de activitate.
Precizez ca unul dintre viitorii angajati are atestat de agent imobiliar obtinut de la o institutie de invatamant acreditata.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
tmihai2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avology SRL , Consilier juridic 10:53, 5 Septembrie 2014
Pentru codul caen 6311 nu este impusa conditia de a fi obiect unic de activitate. Puteti consulta lista activitatilor ce se desfasoara sub o anumita conditie pe portalul Oficiului National al Registrului Comertului : [ link extern ]
ORDONANTA NR.3/21.01.2000
"Agentul imobiliar, societate comerciala, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba ca principal obiect de activitate intermedierile imobiliare;
b) cel putin unul dintre administratori sa aiba calitatea de agent imobiliar.
(2) Societatea comerciala poate angaja agenti imobiliari in calitate de salariat."

deci se pot intermedia tranzactii imobiliare chiar daca principalul obiect de activitate nu este : 6831 Agentii imobiliare?
Faceti societatea cu ob principal de activitate 6831 si 6311 il puneti in secundar si aveti posibilitate sa il autorizati ca activitate desfasurata la sediul social, urmand ca pentru 6831 sa aveti punct de lucru (sau daca spatiul de la sediul social va permite le autorizati pe ambele).
Multumesc pentru raspuns. Singura ingrijorare este ca alegerea 6831 ca principal obiect de activitate va afecta credibilitatea firmei, majoritatea clientilor care de exemplu vor inchiria servere vor face verificari inainte de achizitionarea serviciilor.
Nu cred ca ati fi singura societate comerciala cu activitate pe mai multe sectoare.

Alte discuții în legătură

Documente necesare agentie imobiliara cosmin_maruta cosmin_maruta Buna ziua, Ma intereseaza sa deschid o agentie imobiliara . Pana in acest punct nu am gasit efectiv toate documentele care trebuie pregatite pentru a ... (vezi toată discuția)
Calitatea de agent imobiliar mirunaalexe mirunaalexe as dori sa stiu daca mai sint valabile urmatoarele: Ordonanta nr.3 / 2000 Art. 4. (1) Agentul imobiliar, societate comerciala, trebuie sa indeplineasca ... (vezi toată discuția)
Pentru o agentie imobiliara luizamalasinca luizamalasinca Buna ziua. As dori sa dechid o agentie imobiliara si as dori sa aflu cum pot obtine licenta de functionare si ce alte formalitati mai trebuie indeplinite. Va ... (vezi toată discuția)