avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obiect principal de activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obiect principal de activitate

Buna ziua,
In urmatoarele zile o sa infiintez o societate cu obiectul principal de activitate 6311(Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe).
Unul dintre proiecte este un portal web de imobiliare. As dori sa stiu daca societatea poate functiona in paralel ca agentie imobiliara daca este adaugat codul 6831 ca obiect secundar de activitate.
Precizez ca unul dintre viitorii angajati are atestat de agent imobiliar obtinut de la o institutie de invatamant acreditata.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
tmihai2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avology SRL , Consilier juridic 10:53, 5 Septembrie 2014

tmihai2 a scris:

ORDONANTA NR.3/21.01.2000
"Agentul imobiliar, societate comerciala, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba ca principal obiect de activitate intermedierile imobiliare;
b) cel putin unul dintre administratori sa aiba calitatea de agent imobiliar.
(2) Societatea comerciala poate angaja agenti imobiliari in calitate de salariat."

deci se pot intermedia tranzactii imobiliare chiar daca principalul obiect de activitate nu este : 6831 Agentii imobiliare?


Vedeti in acest sens si Legea 581/2003 din 22/12/2003, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 938 din 24/12/2003, pentru respingerea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2000 privind organizarea activităţii agenţilor imobiliari: articol unic- Se respinge Ordonanţa Guvernului nr. 3 din 21 ianuarie 2000 privind organizarea activităţii agenţilor imobiliari, adoptată în temeiul art. 1 lit. S pct. 1 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 26 din 25 ianuarie 2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare agentie imobiliara cosmin_maruta cosmin_maruta Buna ziua, Ma intereseaza sa deschid o agentie imobiliara . Pana in acest punct nu am gasit efectiv toate documentele care trebuie pregatite pentru a ... (vezi toată discuția)
Calitatea de agent imobiliar mirunaalexe mirunaalexe as dori sa stiu daca mai sint valabile urmatoarele: Ordonanta nr.3 / 2000 Art. 4. (1) Agentul imobiliar, societate comerciala, trebuie sa indeplineasca ... (vezi toată discuția)
Pentru o agentie imobiliara luizamalasinca luizamalasinca Buna ziua. As dori sa dechid o agentie imobiliara si as dori sa aflu cum pot obtine licenta de functionare si ce alte formalitati mai trebuie indeplinite. Va ... (vezi toată discuția)