avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Text legislativ în vigoare care face trimitere la ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Text legislativ în vigoare care face trimitere la altele abrogate.

Concret este vorba de Ordinul Ministrului Justiției 1882/C/2011. Articolul 2, alin. 1, are următorul conținut: Avizarea tehnică a expertizei judiciare constă în recepţia tehnică a planului de amplasament şi delimitare a imobilului ce face obiectul expertizei şi se acordă în conformitate cu prevederile art. 9 alin. (3) lit. e) şi ale art. 13 alin. (3) lit. h) din Regulamentul de avizare, verificare şi recepţie a lucrărilor de specialitate din domeniul cadastrului, al geodeziei, al topografiei, al fotogrammetriei şi al cartografiei, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 108/2010. iar articolul 3, alin. 2 conține: Planul de amplasament şi delimitare a imobilului se întocmeşte în conformitate cu prevederile Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 634/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
Problema e că la data de 1 sept. 2014 cele două ordine au fost abrogate prin ordinul 700 al directorului general al ANCPI. Ce se întâmplă în acest caz? Rămân cele două texte valabile pentru cazul special expertizelor judiciare sau se aplică, după caz, prevederile noului regulament, intrat în vigoare prin același ordin 700?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:09, 4 Septembrie 2014
In mod normal, ar trebui sa apara un ordin al MJ care sa faca referire la noul Regulament aprobat prin Ordin ANCPI nr. 700/ 2014 Probabil ca MJ nu a fost instiintat/ nu a pus viza pe noul ordin ANCPI, motiv pentru care se creaza astfel de situatii, fara iesire, de fapt.
Nu se poate face referire intr-un raport de expertiza, la ordine abrogate, decat daca raportul a fost intocmit inainte de data abrogarii.
In acelasi timp, avizarea tehnica a expertizei, dupa data abrogarii unui act normativ, nu se va putea face decat cu respectarea noului act normativ, aflat in vigoare la data avizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza topo kristi12 kristi12 Buna ziua, am cerut expertia topo acuma a fost finalizat si depus la dosar dar am urmatoarele intrebari: 1. Nu este avizat de OCPI , dar asa am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Expertiza topografica degandragos degandragos Cum se rezolva problema lucrarilor topografice in care suprafata masurata depaseste cu mai mult de 5% suprafata cf? Lucrarile se solutioneaza prin ... (vezi toată discuția)
Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)