avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Regim GSR- ce inseamna?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Regim GSR- ce inseamna?

Prietenul meu este in arest preventiv de 5 luni,abia acum sa facut rechizitoriu.poate fii eliberat dupa 6 luni de arest preventiv?si este incadrat la regim gsr.ce inseamna asta?cum putem ataca decizia aceasta de regim?multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:01, 5 Septembrie 2014
GSR (grad sporit de risc)
Multumesc.in ce consta mai exact?
HOTÃRÂRE nr. 1.897 din 21 decembrie 2006
pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a masurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal

ART. 80
Repartizarea categoriilor speciale de persoane private de libertate
(1) La repartizarea pe sectii şi camere de detinere se tine seama de asigurarea unei protectii corespunzătoare a minorilor şi tinerilor, a celor cu afecţiuni psihice sau dizabilitati, a persoanelor vulnerabile, a nefumatorilor, a persoanelor prevăzute de art. 17 din Lege, precum şi a celor care din motive obiective trebuie protejate de celelalte categorii de persoane private de libertate.
(2) Pe lângă criteriile prevăzute la alin. (1), la repartizarea pe sectii şi camere de detinere se tine cont şi de masurile de siguranţă, de asigurare a ordinii şi disciplinei, care trebuie luate faţă de persoanele private de libertate cu grad sporit de risc.
(3) Constituie criterii pentru stabilirea gradului sporit de risc:
a) tipul infracţiunilor comise anterior, dacă acestea denota o personalitate agresiva, violenta, antisociala şi prezinta risc pentru siguranţa locului de detinere;
b) comiterea unor acte care atenteaza la viaţa sau integritatea persoanelor, la libertatea sexuala sau la proprietate, în moduri sau forme violente;
c) apartenenta la grupuri infractionale organizate sau la organizaţii teroriste;
d) participarea activa la revolte, razvratiri, agresiuni fizice, amenintari sau alte manifestari violente;
e) comiterea unor abateri disciplinare grave sau în mod repetat;
f) introducerea sau detinerea de arme sau materiale explozive în locul de detinere, precum şi detinerea de droguri, substante toxice, periculoase sau alte obiecte interzise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept vizita inchisoare fosta sotie AndraBB AndraBB Buna ziua! Va deranjez si eu cu o intrebare, in cazul in care 2 persoane au divortat,au impreuna un copil minor si una din persoane momentan se afla in arest ... (vezi toată discuția)
Executarea pedepselor privative de libertate avocat33 avocat33 magistrati,ofiterii si agentii de politie executa pedepsele privative de libertate impreuna cu detinutii de drept comun sau au sectii speciale? beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate in arest la domiciliu Florin0684 Florin0684 Buna ziua! As dori sa stiu care este statutul, din punct de vedere al asigurarilor de sanatate, al persoanelor aflate in arest la domiciliu. (vezi toată discuția)