avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare aport la capital
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare aport la capital

Buna ziua, Aportul la capital se considera venit, atunci cand facem diferenta dintre incasari si plati din registrul de incasari si plati?

Cum procedez sa retrag aportul la capital si daca am voie inainte de a plati impozitul?
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:20, 5 Septembrie 2014
Din codul fiscal, art. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(1) Venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, cu excepţia prevederilor art. 49 şi 50.
..........
(3) Nu sunt considerate venituri brute:
a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi sau în cursul desfăşurării acesteia;

Puteti retrage oricand si nu e conditionat cu plata impozitului pe venit.
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit aport capital latapi06 latapi06 Un cabinet medical individual ( tine contabilitate in partida simpla , plateste impozit pe venit) se asociaza cu un SRL si aduce ca aport in natura un spatiu. ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru intreprindere individuala alexandrada alexandrada Bun gasit! Detin o I.I. cu obiect de activitate \'\'activitati independente\'\' si am obtinut o sponsorizare pentru editarea unei reviste. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum calculez venitul impozabil daca am primit sponsorizare andracuamic andracuamic Buna ziua! Am un PFA neplatitor de TVA infiintat in acest an. Cum calculez venitul impozabil? Am o sponsorizare, venituri de la clienti si cheltuieli ... (vezi toată discuția)