avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptie

buna. am si eu o intrebare am un credit neachitat din 01 03 2006 , vreau sa va intreb daca suma datorata este prescrisa sau nu , mentionez ca in toata aceasta perioada am primit somatii de plata de la o firma de recuperare a creditelor, dar nu am fost dat in judecata. Acele somatii de plata trimis la un anumit interval maresc termenul de prescriere?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Bogdan Ciprian Cocu , Consilier juridic 15:40, 21 Mai 2009
Punerea in intirziere a debitorului nu este conditionata de nici o forma desi cea mai puternica dintre ele este cererea de chemare in judecata, insa dat fiind notificarea facuta de o firma, chiar fara a se bucura de recunosatere se inscrie in cadrul masurilor de intrerupere a cursului prescriptiei extinctive.
Asta cu conditia ca acele notificari sa fi fost trimise cu confirmare de primire, ceea ce ma indoiesc ca s-a intamplat. Altfel nu au cum sa dovedeasca ca au trimis acele notificari.
- Prescriptia poate fi intrerupta sau in mod natural sau in mod civil.
- Este intrerupere naturala:
1. cand posesorul este si ramane lipsit, in curs mai mult de un an, de folosinta lucrului, sau de catre vechiul proprietar sau de catre o a treia persoana;
2. cand lucrul este declarat neprescriptibil in urmarea unei transformari legale a naturii sau destinatiei sale. Intreruperea civila se opereaza:
1. printr-o cerere facuta in judecata, fie introductiva de instanta sau numai incidenta intr-o instanta deja inceputa;
2. printr-un act incepator de executare, precum sechestrul (saisie) sau cererea executiei unui titlu carui legea recunoaste puterea executorie;
3. prin recunoasterea de catre debitor sau posesor a dreptului celui in contra carui prescrie.
Asa spune codul civil ,nu e parere personala !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alooo instanta ? care este adevarul pana la urma ? Gyna Gyna Am citit pe aici atatea incat imi explodeaza capul ! Vreau adevarul !Datoriile vandute de banci camatarilor recuperatori si castigate in instanta dupa 10 ani ... (vezi toată discuția)
Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)
Debit din 2008 d4rkm4nx99 d4rkm4nx99 Am fost sunat astazi de o firma de recuperari creante in care mi s-a precizat ca am un debit restant din 2008 catre paypal.Intrebarea mea este daca dupa atatia ... (vezi toată discuția)