avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale refuz la ORC de inregistrare a sediului social al unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

refuz la ORC de inregistrare a sediului social al unei fime

Zilele acestea am vrut..vreau sa deschid o fima,am facut toate actele necesare am dat imputernicire unei persone sa depuna dosarul in numele meu , dar mi-a fost refuzat dosarul deoarece sediul social am vrut sa-l fac la adresa mea , dar actul casei este un certficat de mostenitor emis in 1975 unde sunt trecuti ca mostenitori ,eu ,sora mea si mama mea care a decedat in 1998 si in toata aceasta perioada nu am facut dezbatera mostenirii.Am folosit acest certificat ca dovada de propietate in foarte multe ocazii si nimeni nu m-a intors sa-mi spuna ca nu este bun.Asta este adresa mea de corespondenta ,aici am domiciliul ,pe aceasta adresa vin facturile.De ce nu este bun la ORC? Va rog sa ma luminati daca vreti.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: burdusel liviu , utilizator 09:11, 6 Septembrie 2014
pentru ca nu sunteti proprietar.
nu ati facut sucesiunea dupa decesul parintilor?
Pentru ca din punct de vedere juridic nu sunteti singurul proprietar. Pe contractul de inchiriere/comodat pe care-l faceti trebuie sa apara si sora dvs.
Buna seara,

Ca document dovada a sediului social la infiintarea unei societati comerciale dvs trebuie sa prezentati contractul de inchiriere sau contractul de comodat, iar daca sediul se afla la bloc mai trebuie acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, cel putin asa e la Bacau. Avand in vedere faptul ca dvs vreti ca sediul social al societatii sa fie intr-o locatie mostenita, cred ca cel mai bine ar fi sa intocmiti dvs un contract de comodat unde la comodant veti fi trecut dvs si sora dvs, iar la comodatar treceti numele societatii pe care doriti sa o infiintati.Va prezentati direct cu el la ORC ( sau cel mai bine ar fi la o firma specializata) si nu cred ca vor mai fi probleme.
anamariaceaunas a scris:

........cred ca cel mai bine ar fi sa intocmiti dvs un contract de comodat unde la comodant veti fi trecut dvs si sora dvs, iar la comodatar treceti ..........



si de la cine inchiriaza , sau primeste locatia in regim de comodat....daca acolo nu mai exista proprietar ?
sora domnului care a deschis topicul....ce drepturi are acolo , tinand cont ca este doar ,sora ,nu si copropietar ?
si daca ar fi copropietar , nu trebuie semnatura tuturor proprietarilor ?
Buna seara,

Din experienta v-am scris ca daca contractul de comodat este semnat de cei doi mostenitori nu are cum sa fie refuzat de ORC

Alte discuții în legătură

Sediu social firma danabengy danabengy Buna, am o intrebare: eu si sotul meu dorim sa infiintam o firma, dar nu avem sediu social. Avem o casa la tara care a fost a socrilor mei, ambii decedati, ... (vezi toată discuția)
Sediu social - problema delicata. solicit ajutor! liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba ... (vezi toată discuția)
Sediu social andrei_bucuresti andrei_bucuresti Buna ziua, as dori sa stiu ce responsabilitati implica un SEDIU SOCIAL pentru proprietarul apartamentului. Este vreun motiv pentru care ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)