tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a facut nimic ,nici acceptat, nici refuzat ,mama mea ar vrea sa vanda apartamentul ca nu il poate intretine singura dintr-o pensie de mica,si ar vrea ,sa isi ia ceva mai mic ,o locuinta dupa posibilitatile ei ,sa isi poata plati cheltuielile,dar nu stie daca il poate vinde ,ca sora mea a zis ca nu merge nicaieri la nici un notar,nu exista un termen in care trebuie sa faci succesiunea ??si daca expira termenul ce se intampla??cum poate mama sa vanda apart ,fara ca sora cea mare sa se supere??vine iarna si nu isi poate plati intretinerea,,din 2004 pana in 2014 august ,i-am platit eu toate cheltuielile ,intretinere,facturi,impozitul la apart ,cheltuielile de medicamente ,spitale de inmormantare pentru tata,(din 2004 a paralizat si necesita ingrijiri speciale),dar acum am ramas fara munca ,si nu mai am posibilitatea sa o ajut cum o ajutam ,si am ajuns la conlcuzia sa faca schimb sau sa vanda locuinta si sa sii ia ceva mai mic ,o garsoniera ,in speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns va multumesc anticipat:)
Nu o puteti inlatura de la mostenire pe sora dvs. deoarece este descendent direct. Este mostenitor rezervatar.
Actul de acceptare a mostenirii nu este totuna cu dezbaterea succesiunii.
Va trebui sa mergeti la un notar sa deschideti succesiunea si sa vi se elibereze certificatul de mostenitor cu cotele ce apartin fiecaruia dintre mostenitori.
Competenta revine notarului in circumscriptia caruia s-a aflat ultimul domiciliu al tatalui dvs.
Daca nu va puteti deplasa in tara, puteti da procura unei persoane, chiar si mama dvs.
nu este vorba de inlaturat pe cineva ,numai ca ea nu vrea sa mearga la notar, sa rezolvam odata tot ,si ca mama sa vanda linistita ,sa isi poata plati cheltuielile,daca nu ajuta la intretinerea ei macar,sa facem ceva sa se poata descurca singura (mama)
Daca nu vrea nici sa mearga la notar si nici sa dea procura unei persoane care sa o reprezinte la notar, atunci va trebui sa dezbateti succesiunea pe calea unei actiuni in instanta.
Care este temeiul legal al afirmatie Dvs. conform careia: „Cea de a 3-a daca nu si-a exprimat optiunea succesorala in termen de 1 an, a pierdut dreptul la apartament, ca urmare apartamentul este al mamei dvs. si al surorii care a acceptat succesiunea dupa tatal dvs.”
Vanzare apartament
N_&_K_43
buna seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema .Tatal meu a murit in august 2012.Mama mea are un apartament cu 4 camere dar este prea mult pentru ... (vezi toată discuția)