avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Inselatorie avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Inselatorie avocat

Buna seara tuturor !

Avem o problema cu un AVOCAT ce ne-a "inselat", mai bine zis a inselat-o pe mama mea, .......si nu stiu ce este de factut !?
.........
Eu locuiesc in Bucuresti, iar mama mea in Slatina, fiind totodata o persoana in varsta (76 ani) si cu dizabilitati ( handicap locomotor si handicap de vedere - nu mai vede aproape deloc ) si dat fiind faptul ca pe timpul comunismului i-au fost confiscate mai multe proprietati, aceasta a solicitat retrocedarea lor.
In urma demersurilor facute pentru una dintre proprietai, a fost inscrisa pe listele de despagubire ale ANRP, acum mai bine de 7 ani.
La un moment dat (acum aproximativ 5 ani) i-a fost trimisa evaluarea si i s-a comunicat ca va primi putin peste 50.000 Euro, insa ii va primi cand ii va veni randul si tinand cont de faptul ca in aproape 3 ani se ajunsese cu retrocedarile / despagubirile la nr. 3000 si ceva din liste, iar mama era la nr. 11000 si ceva, cred ca ii venea randul peste vreo 7-8 ani !
In fine,....... nu imi aduc aminte in ce imprejurari, dar am cunoscut un AVOCAT din Slatina, care mi-a propus o varianta de a intra in posesia banilor mult mai repede si SIGUR, contra unui comision de 10% din valoarea totala, ca si ONORARIU DE SUCCES.
Data fiind situatia mamei mele ( varsta si dizabilitatile de care sufera ), am pastrat eu personal legatura cu acesta si intalnindu-ne la mama mea acasa pt a discuta aceasta problema, acesta a spus ca el nu lucreaza cu banii in avans, pt ca a castigat mai multe procese cu ANRP-ul si ca este convins ca-l va castiga si pe acesta fara nicio problema.
Punandu-i acestuia documentele la dispozitie pt a evalua situatia, urma sa ne contacteze si sa ne spuna ce sanse avem si eventual sa si incheiem un contract cu dumnealui.
Asa cum am mai spus, eu fiind in Bucuresti, avocatul a profitat de aceasta situatie si de faptul ca mama locuieste singura si are si dizabilitati de vedere si s-a dus la dumneaei acasa cu contractul completat, punand-o pe aceasta sa-l semneze.
Mama m-a sunat in acel moment si intrebandu-l pe avocat daca a completat contractul conform intelegerii, acesta tot insista ca mama mea sa-l citeasca, spunand totodata ca dumnealui este om serios si nu este de conceput ca ar face altceva decat ceea ce am discutat......
Asadar, tinand cont de faptul ca eu nu puteam ajunge asa de repede la Slatina, mama nu a reusit sa vada ceva din tot ceea ce era scris in acel contract si nici insotitoarea dumneaei nu era acasa, m-am bazat pe faptul ca acesta este un avocat serios si pe deasupra exista si un cod deontologic al acestora. Mai mult decat atat, nici prin cap nu mi-a trecut ca ar face ceea ce a facut de fapt si astfel nu am gandit nicio secunda la asa ceva........
Dupa ce mama a semnat contractul, totul a decurs normal, insa din pricina Ordonantei care a stabilit efectuarea tuturor platilor de catre ANRP, mama primind si prima transa din cele 5 care au fost stabilite, dosarul a fost suspendat, deoarece a ramas fara obiect.
Fiind de bun simt, am hotarat impreuna cu mama mea, sa-i platim domnului avocat un onorariu mediu practicat de catre avocati, insa acesta nu a vrut, spunand ca o sa ne intalnim si o sa discutam.
Venind la mine la Bucuresti, acesta mi-a solicitat 1000 de Euro, suma ce reprezinta 10% din prima transa, spunandu-mi ca restul ii vrea cand ii primim si pe restul.
Spunandu-i ca nu sunt de acord sa-i dam cei 10% din suma totala, deoarece nu a castigat dumnealui procesul, dar nici nu are vreo vina ca s-a dat acea Ordonanta si procesul a fost suspendat, i-am propus suma de 1000 Euro ca suma finala, urmand sa merg eu la Slatina sa-i inmaneze mama impreuna cu mien, deoarece atunci nu aveam, ca venise neanuntat.
Asadar, acesta a plecat fara sa mai spuna ceva si la aproximativ o saptamana, mama am primit de la acesta o notificare de plata pt suma de 23.000 Lei, ceea ce reprezinta de fapt 10% din valoarea ce mama trebuia sa o primeasca.
Sunand-ul, acesta mi-a spus ca aia sunt banii din contractul semnat de mama mea !
Luind contractul si citindu-l, am constatat ca acesta incalcase intelegerea si profitand de situatia ma sus aratata ( eu la Bucuresti, mama batrana, singura si cu handicap de vedere ), pa langa cei 10% ONORARIU DE SUCCES, a mai trecut si 23000 Lei ( 10% ), drept ONORARIU........
L-am sunat in nenumarate randuri ca sa ne dea o explicatie insa nu a mai raspuns la telefon, i-am dat si mesaje la care nu a raspuns si urmeaza sa-i trimit o solicitare.
Tinand cont de faptul ca acesta a incalcat intelegerea verbala pe care am avut-o si a profitat de situatie, consideram ca acesta a PREMEDITAT totul de la bun inceput !
.........
Deci, ce este de facut , ...... ?!?!?
Ce ma sfatuiti sa fac ?!?!?!
Sa nu mai spun ca, fratele meu considera ca sunt "pe mana" cu avocatul, ca de-aia l-am bagat in acest proces si crede ca acesta ar impartii banii cu mine !
.........

Va multumesc pentru interesul acordat !
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 23:38, 6 Septembrie 2014
A fot o intelegere verbala ! Nu aveti ce face , ce e pe hartie conteaza in fata judecatorului .... Sanse sa castigati procesul cu acel avocat sunt destul de mici ...
după ce v-ați văzut cu sacii-n căruță. v-ați hotărât să îi dați țeapă avocatului. că cică el nu are nici un merit că ați primit despăgubirile. irelevant. v-ați primit banii, trebuie să vă onorați contractul. l-ați trimis la plimbare, acum vă pune la plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doamna in varsta inselata de avocata DianaStefani DianaStefani Buna ziua, O anumita avocata din Bucuresti a perceput un onorariu exagerat mamei mele (destul de in varsta) spunand ca va cerceta dosarul in ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Aniela2227 Aniela2227 Buna ziua, Am o intrebare in ceea ce priveste achitarea unui onorariu avocatului intr-un dosar pe Legea 10/2001 solutionat de catre ANRP. Pe scurt, dosarul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata user2032 user2032 Buna seara, Nu am cunostinte juridice, dar am impresia ca avocatul meu incearca sa ma insele. Sunt parte vatamata intr-un dosar penal aflat in stadiul de ... (vezi toată discuția)