avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer salariat aflat in concediu medical (TBC) dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer salariat aflat in concediu medical (TBC) dupa divizarea societatii

Buna ziua,

am un salariat care se afla in concediu medical (TBC). Societatea pe care este angajat s-a divizat in alte doua societati (fara a implica salariatii in procesul de divizare).
Cum sa fac sa-l angajez pe una din societatile divizate daca el nu este apt medical (pentru a putea beneficia in continuare de concediu medical)?
Va rog sa ma ajutati cu mai multe detalii!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bubinubi , utilizator 16:44, 8 Septembrie 2014
Nu este nevoie de o noua angajare.

Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

Prin urmare, el va fi preluat de catre una dintre societatile create in urma divizarii.
asta inseamna ca salariatul respectiv este notificat privind transferul catre noua societate, cim-ul sau ramanand pe societatea care s-a divizat? cum se inregistreaza asta in revisal-ul societatii care il preia?
1. Intr-adevar, salariatul va fi notificat cu privire la aceasta schimbare de angajator.

2. Operatiunile cedentului – SC ”X” SRL
În aplicația REVISAL, se selectează modulul „Contracte” și apoi se alege opțiunea „Încetare”.

La „Temei încetare” se selectează „Alt Temei” (alte temeiuri de încetare), urmând ca apoi în câmpul „Explicație” să se completeze următoarele: Transferat la SC “Y” SRL în conformitate cu art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii (având la bază contractul de cesiune dintre societăți).

În rubrica „Data încetare” se trece data la care are loc transferul, în acest caz 01.02.2014.
Termenul de raportare, în această situație, considerăm că va fi asimilat celui de încetare a unui contract de muncă, respectiv SC “X” SRL va trebui să facă înregistrările în REVISAL la data luării la cunoștință de către salariați a evenimenului (respectiv data efectivă a transferului).

Operatiunile cesionarului – SC ”Y” SRL
În acest caz, SC “B” SRL trebuie să acceseze modulul „Salariați” al aplicației REVISAL, urmând să introducă datele angajatului, iar apoi va completa datele contractuale în vigoare la data transferului. Toate datele se preiau din contractul existent care a fost transferat noului angajator (inclusiv numărul și data contractului), cu excepția datei angajării. Aici, în câmpul „Data începere activitate” se va trece data la care are loc transferul.

La rubrica „Alte detalii” se completează: Angajat prin transfer de la SC “X” SRL în conformitate cu art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii (având la bază decizia colectivă de transfer), iar în câmpul „Data la care produce efecte” se va trece data la care are loc transferul.

Termenul de raportare, în această situație, consider că va fi asimilat celui de încadrare în muncă a unui nou salariat, respectiv SC “Y” SRL va trebui să facă înregistrările în REVISAL cel târziu în ziua lucrătoare anterioară datei transferului.
Multumeeeesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in cazul transferului de activitate conform l.67/2006 Florin Dragomir Florin Dragomir Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, ce se intampla cu salariatii aflati in concediu medical in cazul transferului de afacere, respectand prevederile ... (vezi toată discuția)
Fuzionare firme Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii in legatura cu fuzionarea a doua firme. Este vorba de firma X care va prelua firma Y prin absorbtie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa reintegrare ileanasimona ileanasimona Buna ziua., rog ajutor pentru urmatoarea situatie In urma unei contestatii a salariatului, Tribunalul a dispus reintegrarea acestuia pe postul detinut ... (vezi toată discuția)