avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplatitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplatitor de tva

am un pfa neplatitor de tva, si doresc sa fac un magazin online, problema este ca eu o sa cumpar cu tva dar cum facturez la magazin online?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:00, 8 Septembrie 2014
Buna ziua,

Daca sunteti neplatitor de TVA, veti factura fara TVA, indiferent daca platiti sau nu TVA la achizitia marfurilor.

Potrivit art.152, alineatul 8:
Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire:
a) nu are dreptul la deducerea taxei aferente achiziţiilor, în condiţiile art. 145 şi art. 146;
b) nu are voie să menţioneze taxa pe factură sau alt document;

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitare holotescu holotescu Buna ziua , S.C neplatitoare de tva doreste sa aduca din Grecia marfa pentru revanzare (distributie) , am inteles ca S.C neplatitoare de tva care nu depasesc ... (vezi toată discuția)
Dilema tva anacarenina58 anacarenina58 Firma este infiintata in iulie 2014 si a atins plafonul TVA in noiembrie 2014.cu ce luna devin platitor de TVA ? In decembrie 2014 , un posibil client ... (vezi toată discuția)
Tva pt servicii de consultanta maryette maryette Am primit o factura din Germania (cabinet p.fizica)pt consultanta ,serviciu prestat la sediul ns din Romania;pe factura scrie ca se aplica taxarea inversa cf ... (vezi toată discuția)