avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnnizatie crestere copil

Buna,cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului,din salariu net sau brut.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:45, 9 Septembrie 2014
Indemnizaţia lunară se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni.

Art.3 din OUG 111/2010:
(1) Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46,art. 55 alin. (1) şi (2) şi art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.

(2) Veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea nivelului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:
a) suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenţă între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni şi a deducerii personale acordate pentru luna respectivă şi contribuţiile la fondurile de pensii facultative, precum şi cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă pentru veniturile din salarii, la locul unde se află funcţia de bază;
....
1. Indemnizatia pentru CCC se calculeaza avand in vedere veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. Venitul net = venitul brut - (impozitul pe venit + contributiile la pensie, sanatate si somaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil roxana11277 roxana11277 Buna ziua, sunt insarcinata si am popriri pe salariu. Intrebarea mea este cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil.... ce bani imi raman in mana dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Niculina Orzan Niculina Orzan Prin instructiunile de aplicare a Normelor metodologice a OG 148/2005, , art.2 alin.1 , lit. a , se fac precizari cu privire la baza de calcul a indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua.Cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)