avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua!
De curand mi-a incetat perioada in care beneficiam de indemnizatie pentru cresterea copilului si am depus actele necesare pentru a beneficia de somaj.
Pentru completare dosarului de somaj mi-au fost cerute adeverinte de vechime cu stampila ITM de la fostii angajatori. Problema e ca unul dintre angajarori are sediul in Bucuresti si punct de lucru in Iasi. Am luat legatura cu ITM Bucuresti si acestia au spus ca angajatorul trebuie sa-mi elibereze adeverintele necesare. Cei de la punctul de lucru din Iasi au fost de acord sa-mi elibereze orice adeverinta am nevoie dar nu-mi pot sau nu se deranjeaza sa imi faca rost de una cu stampila ITM Bucuresti cum as avea eu nevoie. Ei mi-au eliberat adeverinta de vechime cu stampila firmei dar acestea nu sunt luate in considerare de cei de la somaj. Deci in urma depunerii dosarului cei de la somaj au decis sa nu-mi recunoasca cei 4 ani lucrati la unitatea respectiva si mi-au acordat aproape 1/2 din drepturile care mi-ar fi revenit daca mi-ar fi recunoascut intreaga perioada in care am cotizat.
Cui as putea sa ma adresez pentru clarificarea acestei situatii, mai ales ca am inteles ca aceiasi situatie o voi intampina si cand voi avea nevoie de completare unui dosar de pensionare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 10 Septembrie 2014
ITM-urile vizeaza adeverintele de vechime pana la data de 01.01.2011.

Daca angajatorul refuza sa va ajute in aceasta privinta, depuneti o cerere scrisa la ITM Bucuresti (la inspectorii de serviciu din cadrul punctului de lucru al ITM-ului din incinta Camerei de Comert si Industrie -pasaj Marasesti ) pentru eliberarea adeverintei respective.
OK si daca eu sunt din iasi ce ar trebui sa fac? sa merg o data la bucuresti sa fac cererea scrisa si apoi in termen de pana la 30 de zile sa merg din nou sa ridic adeverinta? Nu iau pe mere ce dau pe pere ;))
Faceti cererea pe e-mail si va dati adresa de acasa unde sa primiti adeverinta.
Solicitarea dvs poate fi transmisa catre ITM Bucuresti prin:
- posta ; adresa : Str. Radu Voda nr. 26-26A, sector 4, Bucuresti
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

- e-mail : itmbucuresti@itmbucuresti.ro

- fax.

Eliberarea adeverintei de vechime se va face dupa verificarea in arhiva institutiei a actelor depuse de catre acel angajator si dupa achitarea sumei de 20 lei, potrivit Ordinului 826/2014.

Raspunsul la solicitarea prin e-mail al celor de la ITM Bucuresti a fost sa ma adresez angajatorului deoarece acesta a avut aprobarea pastrarii si completarii carnetelor de munca la sediul acestora si ca acestora le revine obligatia completarii adeverintei. Ideea e ca angajatorul imi elibereaza adeverinta dar cei de la somaj procedeaza corect neluand in seama adeverinta respectiva si automat si vechimea mea din acea perioada? Ei oricum au acces la aceste informatii, nu vad de ce au nevoie de adeverinta aceea cu stampila obligatoriu de la ITM.

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm badealuminita badealuminita Urmeaza sa intru in prenatal si angajatorul nu mi-a mai dat bonurile din lunile aprilie-august (5luni) dar din salariu mi-au oprit impozitul pe ele...unde ma ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime Qwerty2010 Qwerty2010 Am lucrat pana in August 2010 la o firma din Bucuresti. Acum am nevoie de adeverinta de vechime de la aceasta firma iar problema este ca nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)
Aș putea găsii pe cineva din bucurești să se ocupe contra ... ClaudiuMarian78 ClaudiuMarian78 Aș putea găsii pe cineva din București să se ocupe contra cost și prin împuternicire să i-mi elibereze și mie adeverințe de vechime în munca de la ... (vezi toată discuția)