avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin acordul ambelor parti+partaj locativ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin acordul ambelor parti+partaj locativ

buna seara,in data de 16.04.09,am avut infatisare pentru divort,in care am depus si o tranzactie intre soti pt impartirea spatiului locativ in care domiciliem amandoi+cei 2 copii majori,in chirie (icral),la aceea infatisare,am depus copie dupa contractul de inchiriere.Asupra divortului,s-au spus concluziile,ca suntem de acord cu desfacerea casatoriei,revenirea numelui meu,la cel avut anterior,fara alte cereri si ni s-a spus ca ramane in pronuntare,aici vreau sa va mentionez,ca la data infatisarii,contractul de inchiriere era expirat de 8 zile.Dupa 2 saptamani,am primit citatie ca este repus pe rol pt suplimentarea probatorului,privind contractul.Intrebarea mea catre dumneavoastra este urmatoarea,fiind un singur dosar,se poate da hotararea strict pt divort,daca cei de la icral tergiverseaza reinoirea contractelor,pe motiv ca nu au o baza legala,inca,pt reinoire?
Vreau sa va mentionez ca,sotul meu a fost de acord cu divortul,doar daca acceptam aceasta tranzactie,care sincer nu ma fericeste in nici un fel,avand in vedere ca trebuie sa locuim impreuna in continuare sub acelasi acoperis,chiar daca eu sunt titular de contract,chiar si asa,deja a inceput sa-si arate adevarata fata,prin injurii si violenta de cand am bagat divortul.Va multumesc din suflet pentu orice sfat.
Cereti instantei sa disjungă (retineti cuvantul) capetele de cerere privind divortul de capatul de cerere referitor la impartirea folosintei locuintei pentru motivul ca divortul este in stare de judecata, iar pentru impartirea folosintei sunt necesare probe suplimentare.
S-ar putea chiar instanta sa v-o ia inainte si sa propuna chiar ea disjungerea (de aceea v-am spus sa retineti cuvantul, desi dvs. va puteti exprima si pe limba dvs.= "sa desparta dosarele").
In acest fel se va pronunta pe divort, nume, etc... si se va forma un dosar separat avand ca obiect impartirea locuintei. (se va da un alt termen). Aici va trebui sa faceti dovada relocaţiunii tacite (desi nu exista un contract prelungit de icral totusi va lasa sa folositi imobilul si dupa expirarea contractului si va incaseaza chiria - trebuie sa aveti dovada ca platiti in continuare chiria. Stiu, e o reala problema faptul ca statul a "uitat" sa prelungeasca aceste contracte si icralurile habar n-au cum sa procedeze, de aceea spun ca "veti sta in baza art 1437 c. civ.").
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
romascanu, moderator
romascanu a scris:

Cereti instantei sa disjungă (retineti cuvantul) capetele de cerere privind divortul de capatul de cerere referitor la impartirea folosintei locuintei pentru motivul ca divortul este in stare de judecata, iar pentru impartirea folosintei sunt necesare probe suplimentare.
S-ar putea chiar instanta sa v-o ia inainte si sa propuna chiar ea disjungerea (de aceea v-am spus sa retineti cuvantul, desi dvs. va puteti exprima si pe limba dvs.= "sa desparta dosarele").
In acest fel se va pronunta pe divort, nume, etc... si se va forma un dosar separat avand ca obiect impartirea locuintei. (se va da un alt termen). Aici va trebui sa faceti dovada relocaţiunii tacite (desi nu exista un contract prelungit de icral totusi va lasa sa folositi imobilul si dupa expirarea contractului si va incaseaza chiria - trebuie sa aveti dovada ca platiti in continuare chiria. Stiu, e o reala problema faptul ca statul a "uitat" sa prelungeasca aceste contracte si icralurile habar n-au cum sa procedeze, de aceea spun ca "veti sta in baza art 1437 c. civ.").

Va multumesc mult pentru raspuns,multa sanatate va doresc.
romascanu a scris:

Buna seara,avand in vedere ca situatia din casa a inceput sa fie foarte tensionata,in cazul in care am fost de acord cu acea tranzactie,in care am semnat ca sunt de acord sa ramana in spatiu intr-o camera,ma pot razgandi sa nu mai fiu de acord cu ea,in momentul in care ni se reinoiesc contractele si se va judeca partajul locativ?
Sa spun asta acum,cand cer sa se desparta dosarele,sau dupa pronuntarea divortului,cand se va judeca partajul locativ,dupa prelungirea contractelor?,mai nou,lipseste si cu zilele de acasa,se poate considera parasire de domiciliu?
Mai ales ca in urma lui a lasat si datorii neachitate,lucru ce a dus pentru moment la inchiderea gazelor,iar eu si fica noastra (care desi este majora,19 ani,este inca la liceu ultimul an,cursuri de zi),nu avem cu ce pregati mancarea si apa calda.Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
elyada, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj locativ elyada elyada In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)
Icral diianna diianna BUNA SEARA! Sotul meu este titular al unui contract de inchiriere cu icralul,nici eu si nici copii nefiind trecuti in contract;acesta a hotarat sa se mute ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune cu fostul icral vch2009 vch2009 Buna ziua, Nu stiu daca subiectul este incadrat bine, dar nu am stiut exact unde sa-l deschid. Daca este deschis gresit, rog un moderator sa mute subiectul ... (vezi toată discuția)