avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura inmatriculare blocata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura inmatriculare blocata

Buna tuturor!

Incerc sa inmatriculez un autoturism nou, achizitionat in Romania prin intermediul unui dealer din Cluj-Napoca.
Dosarul meu fiscal a fost mutat la Cluj in luna Decembrie 2013, dar domiciliul meu stabil este in judetul Neamt.
In data de 08-09-2014 m-am prezentat la Serviciul Inmatriculari din judetul Neamt pentru a inmatricula autovehiculul insa mi s-a precizat ca deoarece eu am platit taxa aferenta Timbrului de mediu in judentul Cluj, si desi am toate actele cerute legal in regula, cei de la Serviciul Inmatriculari din judetul Neamt nu-mi pot elibera numerele de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului pana nu primesc o confirmare din partea Finantelor sau Serviciul Inmatriculari Cluj in care sa se mentioneze ca acea chitanta, avand stampila si semnatura reprezentatilor ANAF Cluj, este oficiala.
Totodata, mi s-a dat de inteles ca aceasta confirmare poate dura si pana la 30 de zile.

Imi puteti spune daca acest refuz de a elibera placutele de inmatriculare al personalului IPJ Serviciul Inmatriculari este legal? Eventual care sunt posibilitatile mele legale de a debloca acest proces?

Va multumesc,
Denis
Cel mai recent răspuns: denisr , utilizator 09:00, 11 Septembrie 2014
vorbiti cu dealer-ul sa ia confirmarea. se elibereaza in cateva zile.
Multumesc pentru sugestie, insa nu are ce face dealer-ul in acest caz.
Se pare ca am reusit intr-un final sa o scot la capat si am primit astazi actele si placutele de inmatriculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare inmatriculare masina alexandru8 alexandru8 Buna ziua. Am si eu o mica problema, recent am cumparat o masina, printr-un intermediar acesta mi-a dat toate actele inclusiv financiaru propietarului de la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina fara taxa de poluare tigralor tigralor buna ziua ! anul trecut am castigat procesul cu statul ca sa imi inmatriculez masina fara plata taxei de poluare, intre timp am plecat din tara si nu am ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare - adeverinta falsa cristina1328 cristina1328 Buna seara! Am cumparat o masina renault laguna 2 an 2002 motor 1,9dci inmatriculat in romania pentru prima data la data de 12,01,2008 primul proprietar fiind ... (vezi toată discuția)