avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - radiere tata din certificatul de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - radiere tata din certificatul de nastere

o vecina are o fetitza de 14 anii rezultata dintrun cocubinaj la vremea cand a ramas insarcinata era minora practic ce sa intanplat intre ia si omul cu care are fetitza nu a fost un comun acord el sia batut joc de ia profitand ca este o copila el find cu mai mult de 10 anii mai mare cand sa nascut fetitza ea la trecut si pe el ca tata imediat a batuto rau de tot si sau desparit ea raminid cu fetitza a crescuto singura din cand in cand ia mai tris pensie cum o poate trece pe fata numai pe numele iei si dak il poate sterge pe el ca tata din certificatu de nastere??multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:04, 12 Septembrie 2014
Nici eu nu inteleg ce legatura are legea cu faptul ca tatal ei o cauta.
Poate incerca sa-si schimbe numele pe cale administrativa, dar cum a trait 15 ani cu numele respectiv are nevoie de o justificare pentru cererea de schimbare de nume.
Si nici nu vad cum rezolva problema deranjarii pe retele de socializare daca isi schimba numele.
Sa-l ignore si sa-si vada de viata ei mai departe.
Eu nu pricep, ca si colega: nu e o problema ca n-a cautat-o 15 ani, ca in perioada aia i-a pastrat numele, e o problema ca o cauta acum si, de suparare c-o cauta, sa nu-i mai poarte numele? Nu inteleg...

O rog pe acea mama sa faca un efort (poate imens, dar necesar) sa se distanteze de sentimentele ei fata de acel barbat si s-o lase pe copila sa aiba o relatie cu tatal.
Nu poate legea romana sa pedepseasca un parinte pentru ca a inceput (dupa 15 ani chiar) sa-si caute copilul.
Ea, mama, l-o fi urand si nu spun ca n-are motive, dar copila are nevoie de tatal ei macar ca sa-si cunoasca radacinile, face parte din nevoia de identificare.
doamna avocat datorita omului acesta femeaia asta achinut 15 anii ea cand a ramas insarcinata cu fetitza era si ia la randu iei un copil acest om a violato dupa care a tinuto cu fortza linga el batando aproape zilnic totzi omanenii din sat au vazut si au ramas indiferetzi la durea ei dupa noua lunii a nascut fetzita aceasta care acu are 15 anii dar sa nascut bolnava cu inima anii la rand a alergat cu ia print toate spitalele numai la perfuzi dv stitzi ce greu ia fost??ia era un copil cu un copil :((si acu cand fata este o domnisoara care are prietenii are un tata pt ca acu catzia anii mama sa recasatorit are o viatza linistita vine un puscarias care numa a furat sai zica ca e taicasu ?dv vi se pare corect?
si daca isi schimba numele, tot puscariasul ala va fi pe certificat si tot ii va fi tata, macar cu numele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Schimb de nume Ghiță100 Ghiță100 Bună ziua Acum 5 ani mam insurat și femeia care am luat-o avea un copil de 15 ani Când a împlinit 18 ani ma rugat să îl trec pe numele meu că îi ... (vezi toată discuția)