avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Angajatorul a semnat in numele meu CIM ,statele de plata,decizia de incetare a CIM,nu mi-a platit salariul pe 2 luni +10 zile CO.(mentionez ca m-au santajat sa imi dau demisia ca sa imi dea salariile,dar am refuzat si am facut plangere la ITM.in urma controlului de la ITM ei semnasera pe state ca mi-au dat salariile)
am fost la un mediator ,acesta a trimis doleantele mele pentru dreptul salarial dar nu a specificat si de daunele morale pe care eu le cer.angajatorul nu sa prezentat la data programata pentru mediere si au dat un raspuns prin email ca nu poate sa ajunga.mediatorul nu a facut nimic pentru a aplana si rezolva acest conflict.specific ca angajatorul fiind foarte speriat.
Pot face alta mediere cu un alt mediator unde sa specifice si daunele pe care le cer?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 12 Septembrie 2014
coracfg a scris:

Angajatorul a semnat in numele meu CIM ,statele de plata,decizia de incetare a CIM,nu mi-a platit salariul pe 2 luni +10 zile CO
.....
Pot face alta mediere cu un alt mediator unde sa specifice si daunele pe care le cer?


1. Contrafacerea semnaturii dvs este o fapta care atrage raspunderea penala a faptuitorului. Prin urmare,puteti depune si o plangere penala.

2. Puteti incerca la alt mediator sau neplata drepturilor salariale poate face si obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea reapausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
am facut sesizare la ITM,dar acestia mi-au comunicat ca nu pot sa dacida daca semnatura este a mea si sa merg in instanta.
dar eu vreau totusi sa contactez alt mediator.
ITM-ul nu a avut, nu are si nu cred ca va avea vreodata competenta in stabilirea autenticitatii unei semnaturi. Asa ceva o pot face organele de cercetare penala.

Asa cum am mai spus anterior, puteti contacta alt mediator.
o ultima intrebare.cam cat as putea cere in instanta daune morale...o suma maxima. va multumesc
Nimeni nu va poate spune exact o suma maxima care se poate solicita ca daune morale intr-un litigiu de munca.

Alte discuții în legătură

Actualul angajator refuza sa imi plateasca salariul pe ultimele ... butadenis butadenis Actualul angajat refuza sa imi plateasca salariul pe ultimele doua luni si desi am incercat sa mediez problema inca nu am primit niciun ban. Mentionez si ca ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamurire cu privire la o speta si as dorii o sugestie din partea unui specialist: -am lucrat la un SRL-ist si nu mi-a platit ... (vezi toată discuția)
Reclamatie Iuliana1970 Iuliana1970 Cum imi.pot recupera salariu de la un fost angajator care mi la oprit pentru o dăuna nu mi sa dat nota de imputare iar dăuna fiind recuperată si de a ... (vezi toată discuția)